UZLAŞMA

Yazar - Ertan Bayer

UZLAŞMA  

Söylemesi kolay ama uygulaması zor olan bir eylem ve bir iştir UZLAŞMA. Bugün dünyamızda ve ülkemizde birçok sorununun kaynağıdır UZLAŞAMAMA.

Ülkeler UZLAŞAMAZ, ülkeler arasında sıkıntılar yaşanır. Takımlar UZLAŞAMAZ, taraftarlar UZLAŞAMAZ,  partiler UZLAŞAMAZ, Liderler UZLAŞAMAZ, aynı parti içinde ki kişiler UZLAŞAMAZ, arkadaşlar UZLAŞAMAZ,  akrabalar UZLAŞAMAZ. Bu uzlaşamama uzar gider. Sorunlar da bundan çıkar.

Oysa tüm sorunların kaynağıdır UZLAŞMA.  Birçok sorunu çözer, birçok sıkıntıyı giderir, insanların mutluluğunun kaynağıdır.

Eğer bir ülkenin iyiliği için uğraşıyorlarsa siyasi liderler de UZLAŞABİLİR. UZLAŞAMIYORLAR ise uzlaşamayan iki kişiden biri veya ikisi kötü niyet besliyordur. UZLAŞAMAMA’ sının nedeni kasıttır.

Çevrenizdeki sorun çıkaran ve uzlaşamayan insanlara iyi bakın. Karşısındaki UZLAŞMAK istiyorsa,  O kişi UZLAŞMAK istemiyorsa UZLAŞMAK istemeyen kötü niyetlidir. Bu kişilerden uzak durun.

Ülkenizde, partinizde, işyerinizde, derneğinizde, çevrenizde böyle kişiler varsa temizleyin. Aksi halde mutsuz olmaya devam edeceksiniz.

Kalın sağlıcakla…

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 25 Nisan 2024, 14:47 tarihinde yazdırılmıştır.