Ekim ayında evlere kapanmaya hazır olun

Yazar - Ertan Bayer

Ekim ayında evlere kapanmaya hazır olun  

1 Ocak 2020 tarihinde Çin’de başlayan ve 11 Mart 2020 tarihinde Türkiye’de de ilk vakası görülen CORONAVİRÜS COVİT 19,  tüm dünyada dengeleri değiştirmişti.

Türkiye’de ilk ölümün gerçekleştiği 17 Mart 2020 tarihinde alınan tedbirler 11 Mayıs 2020 tarihinde berberlerin kontrollü açılmasına kadar sürmüştü. Ülke olarak 1 Haziran 2020 tarihinde kontrollü yaşama geçerken 1 Temmuz 2020 tarihinde ise iyice rahatlamıştık.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın uyarılarına rağmen Kurban Bayramı’nda tedbirsizlikte büyük örnek sergileyen ülkemiz insanı, bilim kurulumuzu hem hayrete düşürdü hem de korkuttu.

Yetkililer 15 gün sonra vakalarda patlamalar yaşanacağını belirtirken, bizler de yaptığımız araştırmalar ve karşılaştırmalarla okurlarımızı uyaralım istedik. Bu yıl 16 Mart-1 Haziran 2020 tarihleri arasında yaşanan sokağa çıkma yasaklamalarında iyice bunalan halkımızı Ekim Ayı’ndan itibaren 6 ay sürecek bir sokağa çıkma yasağı bekliyor gibi.

Bizler de burada diyoruz ki kalabalık ortamlardan uzak durun.  Kurban Bayramı’ndan sonra artık zorunlu kalabalık ortamlarda bulunacak günler yok. Önce sağlığınızı düşünün. Önlemlerinizi alın. Gereksiz dışarı çıkmayın. Çıkarsanız kalabalık yerlerde değil az kişinin olduğu yerleri tercih edin.

Aksi halde önümüzdeki kış mevsimi geçtiğimiz kış mevsiminden daha zor geçecek gibi görünüyor. Bizden söylemesi.

Kalın sağlıcakla…

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 26 Nisan 2024, 17:31 tarihinde yazdırılmıştır.