Milli Birlik Günü’nde kimse dışlanmamalı

Yazar - Ertan Bayer

Milli Birlik Günü’nde kimse dışlanmamalı  

15 Temmuz 2016 yılında gerçekleştirilen Darbe Girişimi sonunda OHAL ilan edildi. OHAL’den sonra yapılan tüm işler AKP’ye yaradı. Darbe girişiminin ardından bir takım söylentiler çıktı.  Eski Başbakan Binali Yıldırım, çıktığı bir TV programında “15 Temmuz bir projeydi” dedi.

Ancak bu yazıda bunları konuşmayacağız. En fazla 5 yıl sonra bugün inandığımız bize anlatılanların birçoğuna inanmayacağız. Ömrümüz olursa göreceğiz. Bu yazıda ele alacağımız konu bazı siyasi parti liderlerinin sözleri ile yaptıkları işler arasında ki tutarsızlıktır.

15 Temmuz Darbe Girişimi’nden hemen sonra AKP Genel Başkanı’nın çağrısı ile sağ -sol ayrımı yapmadan birçok parti,  darbe girişimini protesto etti.  Artık kavga değil birlik olma zamanı” denildi.

Ancak darbe girişiminin 4. yıl dönümü ile ilgili açıklamalar yapılırken ani dönüşleri ile ünlü iktidara destek veren bazı parti liderleri,  kendi gibi muhalefet olan parti liderlerini dışlayıcı ve ötekileştiren bir dil kullandı. Onları vatan hainliği ile suçladı.

Bu parti liderlerinin konuşmaları darbe girişiminden sonra yapılan birlik çağrılarına hiç yakışmadı.  Darbe karşıtı olan parti liderleri eğer gerçekten darbeye karşı ise bu ülkede yaşayan ve görev yapan hiçbir parti liderini ve hiçbir vatandaşı sadece düşüncesinden dolayı dışlamamalı.

Bu davranış, ne devlet yöneticiliğine, ne parti liderliğine ne de bu ülkenin vatandaşlarına yakışır.  Doğru olan oy almak uğruna başka düşüncedeki insanları karalamak değil, kaybedeceğini bilerek bile doğruyu söylemek ve doğru işi yapmaktır.

Milli Birlik Günü’nde kimsenin dışlanmaması dileğiyle kalın sağlıcakla…

 

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 15:44 tarihinde yazdırılmıştır.