DÜNYA KITLIK ÇEKECEK

Yazar - Ertan Bayer

DÜNYA KITLIK ÇEKECEK  

2020 yılı dünyada çok ve ülkemizde çok kötü başladı. Şehitler, CORONAVİRÜS, depremler, yangınlar, sel felaketleri dünyayı ve ülkemizi çok yıprattı. Trakya’da başta olmak üzere ülkemizde sel nedeniyle bir çok ekili alan zarar görmüştü. Gelibolu’da meydana gelen yangın ile de bir çok ekili alan yandı.

Meydana gelen bu sel felaketleri ve yangınlar ülkemizde çiftçiler içinde yoksulluğun daha da artmasına neden olurken aynı zamanda da kıtlığı tetikleyecek. Çünkü dünyada meydana gelen küresel iklim değişikliği ile gece ve gündüz arasında ki sıcaklık farkları ve aniden hava ısınması ve soğuması olayları artacak. Bu da hortum, sel, dolu gibi felaketleri arttıracak.

 Bu nedenle dünyada devletler, ülkemizde de devletin başı, illerde ve ilçelerde de belediyeler ve valiler artık programlarını ve bütçelerini bunlara göre yapacak.  Peki bundan şahıs olarak bizlerin yapabileceği bir şeyler var mı? Elbette var. Artık aldığımız her ekmeğin içtiğimiz her suyun kıymetini bilmeli ve israf etmemeliyiz.  İklimsel veriler böyle devam edersen en fazla 5 yıl sonra kıtlık belirtileri baş göstermeye başlayacak.

 O yüzden elimizdekilerin kıymetini bilelim, devlet olarak da şahsi olarak da israftan kaçınalım.

Kalın sağlıcakla…

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 23 Nisan 2024, 19:30 tarihinde yazdırılmıştır.