HAREKETE GEÇME ZAMANI

Yazar - Burcu Çalışkan

HAREKETE GEÇME ZAMANI  

“Gelecek, bugün ne yaptığınıza göre şekillenir.”

-Mahatma Gandhi-

İnsanoğlu olarak kendimize öyle bir dünya yarattık ki… Atalarımızdan farklı olarak kendi kurduğumuz büyük metropollerde yaşamaya başladık. Kocaman rezidanslarda oturmaya başladık mesela; komşularımızı bırakın, asansörde gördüğümüz insanlara bile selam vermez olduk. Sahi bizim toplumumuzun en önemli erdemlerinden biri de bu değil miydi ?

Her zaman meşgul, gergin, stresli ve mutsuz olmaya başladık; işyerimizde gittikçe artan stresi göğüslemeye çalışırken ve bununla övünürken bulduk kendimizi. Kolay değil, anne-babalarımız Sanayi Devrimi’nin çocuklarıydı. Aza kanaat eden, kendi hayatını, sevdikleri ve çocukları için arka plana atan; durmak bilmeden çalışan bir nesil düşünün… Hiçbir zaman “Ben” diyemeyen bir neslin çocukları olarak yaşamaya çalışıyor bugün birçoğumuz.

Bu nedenle kendimizi devamlı “şikayet ederken” buluyoruz. Sadece bir gününüzü ayırarak çevrenizde şikayet eden insanları gözlemlemenizi tavsiye ederim. Alışverişte, dostlar meclisinde, işyerinde… Her yerde, her an şikayet halindeyiz. Çözüme giden alternatif yollar, ruhumuzu hafifletecek yöntemler bize sunulduğunda ise bahanelerimiz hazır: Suçlu olan karşı taraftır, önce onun değişmesi gerekiyordur. Zaten ne kendimize ayıracak zamanımız; ne de yeterince paramız vardır. O sırada önemli bir travma da yaşamışızdır; önce onu atlatıp sonra bu işlere girişebileceğizdir. Ya da çocuğumuz liseyi, üniversiteyi bitirsin öyle başlayacağızdır ruhumuzu düşünmeye…

Kısacası herkes hayatından bıkmış durumda; ama pek çoğumuz bu bahanelerin ardında rahat yaşamlar sürüyor. Ta ki hayatımızdaki duygusal, zihinsel veya fiziksel acı dayanılmaz hale gelene kadar. Ta ki yaşam deneyimlerimiz bizi harekete geçmeye zorlayana dek…

Eyleme geçmeden hayatınızdaki kısırdöngülerin, hastalıkların, yaşadığınız travma ve acıların çıkıp gitmesi maalesef çok mümkün değil. Geçmişte herhangi biri size herhangi bir kötülük yapmış olabilir. Ancak unutmayın; bu kişi ve bu deneyimi hayatınıza çeken kişi sizsiniz. Çekim Yasası bize bunu söyler: Hangi frekanstan yayın yapıyorsanız hayatlarınızda onu yaratırsınız.

Peki siz bu hayat deneyiminizin tam olarak neresindesiniz? Kendi hayatlarınızda kurban rolünde misiniz yoksa tüm sorumluluğu alıp “Hayatımı değiştirebilecek güce ve isteğe sahibim” diyenlerden misiniz? Bu dünyada fark yaratanlar harekete geçenlerdir.

Sevgiyle kalın….

 

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 19 Nisan 2024, 04:07 tarihinde yazdırılmıştır.