SORULAR VE ANILAR

Yazar - Metin Dikener

SORULAR VE ANILAR  

Kırklareli Milletvekili sevgili kardeşim Sn Vecdi Gündoğdu, Gençlik ve Spor Bakanı Sn Muharrem Kasapoğlu tarafından yazılı cevaplandırılması isteği ile Kırklareli Kapalı Spor Salonunun ne zaman bitirileceği hakkında bir soru sormuş. Biz de köşemizde Kırklareli Milletvekili Sn Vecdi Gündoğdu kardeşimize yazılı cevap vermesi isteği ile şu soruyu soruyoruz. Sn Gündoğdu, siz Kırklareli’nin hali hazırda bir Kapalı Spor Salonu olduğunu biliyor musunuz? Bilmiyor musunuz! Eğer Kırklareli’nin bir Kapalı Spor Salonu varsa o zaman siz Lüleburgaz’ın Kapalı Spor Salonu olup olmadığını biliyor musunuz? Bilmiyor musunuz! Kırklareli’nin kendisinden daha büyük bir nüfusa sahip ve de en büyük kazası olan, kapalı bir spor salonu olmayan aslında büyük ihtiyaç duyulan Lüleburgaz Kapalı Spor Salonu hakkında siz ne düşünüyorsunuz. Biz de bu konuda sizin görüş ve düşüncelerinizi almak istiyoruz.

Sevgili spor severler, ben Milletvekilimizi tenkit değil takdir ederek bu konuyu dile getiriyorum. Şimdi nedenleri ile aslı olan konuya giriyorum.

Sn Vecdi Gündoğdu ne olursa olsun bir işin oluru için takip ettiğiniz bir an evvel bitmesini istediğiniz Kırklareli Kapalı Spor Salonu için ne kadar ilgi ve alaka gösterdiğinizin kanıtı bu verdiğiniz önergedir. Beni bu önergenizle çok çok eski ama çok güzel yaşanan unutulmayan anılara götürdünüz.

Bir nevi çocukluk denen futbola başladığım ilk yıllara… Lüleburgaz’ın Kırklareli amatör kümesinde oynayan çok klas futbolculardan kurulan Yeşilova ve Adalet takımları vardı. Bende kırmızı-beyaz Adalet takımının futbolcusu idim. Bölgemiz resmi lig maçlarımızı iç saha olarak Alpullu Şeker Stadında, deplasman maçlarımızı ise Kırklareli Atatürk Stadında oynuyorduk. Kırklareli’nin Başakspor ve Kırklareli Gençlikspor takımları da çok güçlü ve kaliteli idi. Bu her iki takımın Adalet’le oynadıkları maçlar Kırklareli sporseverlerin büyük ilgisini çekiyordu. Dün ve bugünde olduğu gibi İstasyon Caddesi Kırklareli halkının bilhassa pazar günleri gezinti yeri idi. Maçlarımız bayanlarda dahil olmak üzere büyük bir seyirci kitlesi tarafından izleniyordu. Kırklareli’li sporseverler sabit fikirli değildi. İyi futbol oynayan takımlar takdir ediliyor, kaliteli futbolcular da çok seviliyordu. Ben bu güzelliği Kırklareli’nde Adalet takımında futbol oynadığım yıllarda doyasıya yaşadım.

Kırklareli Milletvekili sevgili kardeşim Sn Vecdi Gündoğdu, O yıllarda Kırklareli’nin hem çok güzel bir stadı hem de kapalı spor salonu vardı. Benim dile getirmek istediğim Lüleburgaz’ın süper iki futbol takımı varken, bu takımlar trakya’nın en kaliteli futbolculardan kurulu iken Futbol Lüleburgaz’da çok seviliyorken Lüleburgaz’a resmi lig maçlarını oynayacagı bir stad yapılmamasıdır. Lüleburgaz’dan aldığı oylarla seçilen Ankara’ya Kırklareli Milletvekili olarak gidenler. Bu konuyu gündeme neden nasıl getirmediler. Lüleburgaz’lı sporseverler takımlarını seyretmeden mahrum edildiler. Ben üzülerek yıllar sonra bu soruları sorarken! Lüleburgaz Belediyesi’nin  Lüleburgaz’a fevkalade kalitede kapalı bir spor salonu hediye etmiş olmasını da bir teselli olarak  görüyorum. Tebriklerimi teşekkürlerimle sunuyorum.

Milletvekili sevgili kardeşim Vecdi Gündoğdu şimdi sizin Gençlik ve Spor Bakanına verdiğiniz soru önergesi keşke futbol oynadığım o yıllarda Ankara’ya gönderdiğimiz bizi temsil eden Milletveklerimiz tarafından Lüleburgaz’da bir stad olmalı ve de yapılmalı deseydi. Soru önergeleri verseydi. İlgilenseydi. Futbolu çok seven Lüleburgaz halkıda takımlarını sevdiği o futbolcuları seyredebilseydi. Devamı Var.    

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 28 Mart 2024, 17:40 tarihinde yazdırılmıştır.