ESKİ HAYAT BUGÜN DEĞİL

Yazar - Burcu Çalışkan

ESKİ HAYAT BUGÜN DEĞİL  

Virüs üzerinden dünya devlerinin paylaşım savaşı yaptığı ve ilginç tartışmaların devam ettiği bir ortamda önce sağlık demeliyiz.

Karantina sonrası normalleşmenin adımları atılmaya devam diyor. Sınırlamaların hafiflemesiyle birlikte salgın tedbirlerini yok saymayalım. Tehlike dünde kalmadı. Bugün de hayatımızın her evresinde tehdit olarak duruyor. Yaşamımızın hemen her alanına müdahil.
Adına “sosyal mesafe” dedik. Tüm dünya da olduğu gibi ülkemizde de alınan tedbirlerle koronavirüsün üstesinden gelmeye çalışıyoruz.
“Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” saptamasının ardından normalleşme adımı eski alışkanlıklarımıza geri dönüldüğü anlamına gelmiyor.
Büyük oranda tercihlerimiz değişecek. Daha kontrollü bir hayatın içinde neler olabilir? Seyahat tercihlerimiz değişir. Zorunlu olmadıkça alış veriş merkezlerine gidilmez. Sarılma, el öpme alışkanlıkları rafa kalkar. Kuaföre daha nadir gidilir. Restoran alışkanlıklarımız eski düzeyde olmaz. Konser gibi kalabalık ortamlarda bulunmak istemeyiz.
Salonlarda spor yapmak yerine süreçteki gibi evde spora devam edilir. Tatil alışkanlıklarımız eskisi gibi olmayacaktır.
Bunları çoğaltabiliriz. Hani demiştik ya “hiçbir şey eskisi gibi olmayacak”. Eskiye özleminiz olabilir. Ama eski hayat bugün değil… Şunu unutmamak gerekir. Genel sınırlama esnetiliyor. Ama tedbirler değil. Dün maskeliydik. Yine maske kullanımına devam etmeliyiz. Hijyene dikkat ve sosyal mesafe kuralına her zaman ki kadar riayet etmeliyiz.
Düne kadar tedbirleri devlet eliyle uyguladık. Bugün artık o tedbirleri uygulamak, mesafeli hayatımızı korumak bizim elimizde.
Dün ile bugün arasında hiçbir fark yok. Değişin, değişmeyen zorunlu değişime tabi kalıyor.

BU BİR UYARIDIR!

Normalleşme süreci ile cesur adımların atıldığı bir çok faaliyetin başlatıldığı bir ortamda önlemleri ihmal edenleri uyaralım;
Kendinizin öldüğünüzü asla fark etmeyeceksiniz. Lakin sevdiklerinizin kaybına neden olarak, vicdan azabıyla yaşayabilecek misiniz?..

Sağlıcakla, sevgiyle kalın.

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 10:34 tarihinde yazdırılmıştır.