ÜSLUP

Yazar - Ertan Bayer

ÜSLUP  

Büyüklerimiz; “İnsanın kalitesi üslubundan belli olur” derlerdi.  O zamanlar pek bir şey anlamazdan ancak şimdi bu sözün ne kadar önemli olduğunu anlamış oldu.

 

Gerçek hayatımızda bizleri bu kadar etkileyen ÜSLUP kişiler arasında iletişim en önemli öğesidir. Kişiye yapılan hitap o kişinin vereceği tepkiyi de etkiler.

 

Örneğin bir çay ocağına gittiğinizde mekan sabine “Bir çay versene” dediğinizde çay yapan kişinin size bakışı ve sizin hakkındaki düşünceleri hiç de iyi değildi.

 

Ancak bu çay istemeyi “Bir çay alabilir miyim?”, ya da “Bir çay verebilir misin?” diye söylediğiniz zaman çayı yapan kişinin size bakışı ve sizin hakkınızdaki düşüncesi olumlu olur. Karşılığı ise sizin O’na gösterdiğiniz saygıdan daha fazla olur.

 

Devlet kurumlarına gittiğinizde de devlet kurumuna giden kişi ile devlet memuru arasındaki sürtüşmeler genellikle ya vatandaşın ye da devlet memurunun üslubunun kötü olmasından kaynaklanır. Tartışmaların ve kavgaların nedeni ÜSLUP’ tur.

 

Eğer kendinizde böyle bir sıkıntıyı fark ettiyseniz ÜSLUBUNUZU değiştirin. Göreceksiniz diğer insanların sizlere olan davranışları da değişecek. Hayat size daha güzel gelecek.

 

Kalın sağlıcakla…

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 20 Nisan 2024, 10:13 tarihinde yazdırılmıştır.