“KALPLERİMİZDE BULUŞTUĞUMUZ BAYRAM”

Yazar - Burcu Çalışkan

“KALPLERİMİZDE BULUŞTUĞUMUZ BAYRAM”  

Korona günlerinin sebep olduğu karantinadan dolayı bu yıl ramazan hüzünlü geçti. Ne iftar sofralarına misafir kabul edebildik, ne de misafir olabildik. Kalabalık ve coşkulu bir şekilde tadı çıkabilen iftarlardan mahrum kaldığımız yalnız bir ramazanın ardından gelen Ramazan Bayramı da çok buruktu.

Nerede o eski bayramlar derdik her sene. Ne kadar değerliymiş oysa bunu diyebilmek bile. Çok uzak değil, geçen yılın bayramını özleyerek girdik bu bayram sabahına.

Dargınlar barışsın, büyükler ziyaret edilsin, çocuklar cicili bayramlık kıyafetlerini giyinsin küçük elleriyle harçlık ve şeker toplasın. Hatta bekledikleri gelmedi diye bazı büyükler gönül koysun. Hepsi birbirinden değerliymiş.

İlk kez ziyaretlerine gidemediğimiz, sevdiklerimize sarılamadığımız bir bayram yaşadık. Sevdiklerimizle ve ailelerimizle istediğimiz gibi kucaklaşamadan, bir araya gelip kutlayamadığımız buruk bir bayram oldu. Bu sene hayata sarılmak için birbirimize sarılmayı erteledik.

‘Her bayram bir öncekini aratır’ derler ama bu sefer tümünü aratan bir bayram yaşadık. Çünkü sevdiklerimizle buluşmamızın önünde engel vardı ama yine kesin olan bir şey varsa, umut dolu günlere geçişti bu bayram.

Önceden olsa sağlık ve mutluluk dolu bir bayram dilerdik. Sağlık kelimesini yazmaya o kadar alışmışız ki manasını bu denli düşünmeden yazar, geçerdik. Şimdi sağlık dilemenin kıymetini öğrendik.

Bayramın burukluğunu en çok da çocuklar ve büyüklerimiz yaşadı. En güzel kıyafetlerini giymek için heyecanla bayramı bekleyen çocuklar, şeker ve harçlık toplayamadı.

Çocuklarının ve torunlarının gelmesini dört gözle bekleyen ve kalabalık bayram sofralarının mimarı olan büyüklerimiz hayatlarında ilk kez böyle bir bayrama tanıklık etti. Belki de salgın, son yıllarda tatil olarak değerlendirilen ve ziyaretlerin azaldığı bayramların önemini bir kez daha hatırlattı bizlere.

Hayatı anlamlı kılan en değerli anlar, sevdiklerimizle birlikte olan anlarımızdır. Bu bayram yan yana olmasak da kalplerimiz hep birlikte, can canaydık. 

Bu bayram kalplerimizde buluştuk. 

Sevgi uzakları yakınlaştırır. Biz yine bir araya geliriz, yine sımsıkı sarılırız. Uzun masalarda yemekler yeriz. Yeter ki sağlık olsun.

Bu bayramın sevdiklerimizden ayrı kaldığımız ilk ve son bayram olmasını temenni ederek, sağlıklı günlerde hep bir arada nice bayramlar kutlamayı diliyorum.

Sağlıcakla, sevgiyle kalın.

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 26 Nisan 2024, 19:20 tarihinde yazdırılmıştır.