KORONA GÜNLERİNDE ALKIŞ ALANLAR

Yazar - Özgür Kaya

KORONA GÜNLERİNDE  ALKIŞ ALANLAR  

Kanaatimizce köşe yazarı olmak her zaman eleştiri yazıları yazmak değildir. Bizler millet olarak doğruya doğru diyerek doğru yapılanı alkışlama konusunda çok başarılı olamasak da, marifet iltifata tabii olduğunu unutmadan  CORONAVİRÜS COVİT 19   salgını döneminde gözümüze çarpan işleri, doğru işlere imza atan ve alkış alan kişileri sizinle paylaşmak istiyorum.

ANKARA BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI Mansur YAVAŞ: Ülkücü kökenden gelen bir siyasetçi olarak Cumhuriyet Halk Partisiyle belediye başkanlığını kazanarak, halkçı belediye başkanlığının nasıl yapılacağını tüm Türkiye’ye gösterdi ve ismi artık Cumhurbaşkanı Adaylığı için geçiyor.

SAĞLIK BAKANI  Fahrettin KOCA: Uzun zamandır unuttuğumuz, halka yalan söylemekten kaçınan ve görevi konusunda bilgi sahibi olan bir siyasetçi profili çizerek, hepimizin keşke AKP’nin başında olsaydı dediği isim oldu

CHP’Lİ BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLARI: Başta Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana olmak üzere, AKP hükümetinin tüm engellemelerine rağmen, kendi bölgelerinde vatandaşlara destek olmak için çırpınıp durdular. Bu dönemde CHP’nin yükselen oylarında en büyük paya sahipler.

EDİRNE BELEDİYE BAŞKANI Recep GÜRKAN: Doktorluktan gelen belediye başkanı Türkiye’de salgının başladığı günden itibaren tüm tedbirleri alıp, hazırlıklarını yapmıştı. Gerek maske dağıtımının, gerekse dezenfekte işlemlerinin nasıl yapılacağı konusunda ilklere imza atarak bölgemizdeki diğer belediyelere örnek oldu.

KIRKLARELİ VALİSİ Osman BİLGİN: Kendisi de virüse yakalanmasına rağmen görevinin başından ayrılmadı. Makamında kendisini karantinaya alıp çalışmaya devam etti. Sorumlu bir devlet adamının böyle krizlerde nasıl davranacağını herkese gösterdi.

UZUNKÖPRÜ BELEDİYE BAŞKANI Özlem BECAN: Siyasetin içinden gelen CHP Uzunköprü İlçe Başkanlığından sonra belediye başkanlığına seçilen bölgemizin tek kadın belediye başkanı Özlem Becan, Uzunköprü'de ev-ev, kapı-kapı maske ve dezenfektan dağıtımını gerçekleştirerek önümüzdeki dönemler için umut verdi.

LÜLEBURGAZ ODA BAŞKANLARI: İçişleri Bakanlığı genelgesiyle iş yerleri kapatılan üyelerinin haklarını korumak için büyük emek verdi ve mücadele ettiler. Başta Kuaförler, Kahveciler, Pazarcılar, Şoförler ve Esnaf Kefalet Kredi Kooperatif Başkanı olmak üzere hemen hepsi alkışı hak ettiler.

 

 

CHP'li BİRLEŞİK GÜÇ :  CHP'de önceki dönemlerde görev yapmış parti yöneticileri, ilçe başkanları, üyeler ile görevdeki bir grup belediye meclis üyesi bir araya gelerek Lüleburgaz'da dayanışma kampanyası başlattılar. Bir çok insana örnek olup dayanışma kampanyalarının fitilini ateşlediler.

BÜYÜKKARIŞTIRAN BELEDİYE BAŞKANI Ertuğrul ÇAMLICA: Büyükkarıştıran Belediye başkanlığını Kasasında 0 TL (sıfır) parayla teslim aldı. Belediye başkanlığında birinci yılını doldurmadan Korona virüs salgınıyla karşı karşıya kaldı. Virüsle mücadele ve dezenfekte çalışmalarına hiç ara vermeyerek beğeni topladı.

AHMETBEY BELEDİYE BAŞKANI Mustafa ALTINTAŞ: Belediyenin az sayıdaki personeli ve küçük bütçesiyle Ahmetbey’in boyundan büyük işlere imza attı, daha büyük belediyelerin yapamadıklarını yaparak taraflı tarafsız herkesin takdirini topladı.

KAYNARCA BELEDİYE BAŞKANI Serdar TÜRKER: Salgın döneminde yaptığı dayanışma kampanyaları ve virüsle mücadelede gösterdiği performansla  2. Döneminde aldığı yüzde 78  oyun tesadüf olmadığını bir kez daha gösterdi. Kamuoyunda yaptığı çalışmaların Kaynarca’yı aştığı dillendiriliyor.

LTSO  BAŞKAN VEKİLİ Siyami ASLAN: Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odası (LTSO) Başkan Vekili Karadeniz kökenli iş adamı kendi imkanlarıyla Türkiye’nin bir çok iline maske gönderdi. Lüleburgaz’da ciddi miktarda maske ve yardım kolisi dağıtımı yaparak keşke bütün işadamları böyle yardım-sever olsa dedirtti.

DANONE İŞÇİLERİ: Sendikalaşma sürecini daha tamamlamamış ve bölgemizdeki fabrika ortalamalarının altında maaşlar alan Danone işçileri, işverenin kendilerine verdiği yardım paketlerini ihtiyaç sahiplerine dağıttılar. Bunu öğrenen fabrika yönetimi işçileri desteklemek için onlara bir kez daha yardım kolileri dağıttı, onlar bir kez daha bu yardım kolilerini ihtiyaç sahiplerine dağıttılar. Kendi aralarında yardım fonu oluşturup, ihtiyaç sahiplerini tek tek tespit ederek yardım ulaştırdılar. Askıda ekmek kampanyasına katıldılar, sonra sadece ekmek yetmez diyerek, her gün askıda bir ekmek ve bir süt kampanyasını başlattılar. Yaptıkları yardımlar için kaynakları sadece kendi maaşları olduğu halde, bugüne kadar hiç durmadılar ve dayanışmanın en güzel örneklerini sergilemeye devam ediyorlar.

 Alkışın en büyüğü gönlü zengin Danone işçilerine!

 

Selam ederim.

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 11:58 tarihinde yazdırılmıştır.