Bu bayram böyle geçecek

Yazar - Ertan Bayer

Bu bayram böyle geçecek  

 

Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan CORONAVİRÜS COVİT 19 nedeniyle çok değişik bir yıl geçiriyoruz.  Türkiye’de soka çıkma yasakları büyükşehirleri etkilerken Trakya’da da sadece Tekirdağ’a gelmişti.

 

Ancak yetkililer Ramazan Bayram’ındaki tatil fırsatını değerlendirerek tüm ülke genelinde sokağa çıkma yasağı ilan etti. Doğru bir uygulama.  Ramazan Bayramı’nda tük Kırklareli genelinde de sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Bu nedenle bu bayram bayramlaşamayacağız, sarılamayacağız, büyüklerimizin elini öpemeyeceğiz, ancak bu hem bizim hem de onların yararı  için olacak.

 

Bayramda fiziki olarak sevdiklerimize ulaşamasak da ihtiyaç sahiplerinin yanında olduğunu hissettirmeliyiz. Öncelikle ailemizden, sonra akrabalarımız ardından da komşularımızın dertlerine ortak olarak elimizden geldiği kadar yardımcı olmalıyız. Malum CORONAVİRÜS nedeniyle bir çok insan işsiz, bir çok esnaf kapalı, bir çok insan faturalarını bile ödeyemiyor.  Kurumların yardımları yetersiz kalıyor. Bizler bu insanları rencide etmeden yanlarında olduğumuzu göstermeliyiz. Tıpkı Ankara Büyükşehir Belediyesi gibi, tıpkı İstanbul Büyükşehir Belediyesi gibi.

 

Peki daha iyi günler nasıl gelir?  Tüm dünya da daha iyi günler hastalıkların ve savaşların bittiğinde gelecek ancak Türkiye’de bunun bir şartı daha var.  Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a neden çıktığını unutmadığımız ve ona göre davrandığımız zaman,  bizler için de mutlu günler gelecektir.

 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Genlik ve Spor Bayramımız ile Ramazan Bayramımız kutlu olsun.

 

Kalın sağlıcakla…

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 19 Nisan 2024, 02:19 tarihinde yazdırılmıştır.