YAŞASIN 23 NİSAN: 100. YIL COŞKUSU

Yazar - Burcu Çalışkan

YAŞASIN 23 NİSAN: 100. YIL COŞKUSU  

"Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız! Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz." Mustafa Kemal Atatürk.

 Çocuklarımız… Yarınlarımız…

Sevgiyle büyüyen çiçekler, gülen yüzler, sevinç içerisinde parlayan gözler, her zaman sevgiye gereksinim duyan sıcacık yürekler, bugün sizin gününüz, bu bayram sizin bayramınız.

İnanıyorum ki hepimiz coşku doluyuz. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın coşkusunu yaşıyoruz. Bir ulusun yazgısının ulusun kendisi tarafından belirlendiği, ulusun kendi yolunu kendi çizdiği büyük bir devrimin sevincini yaşıyoruz. Dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram ve coşkuyla kutlanmayı hak ediyor. Minik zihinlere bunu anlatmak bizim görevimiz. Ata’sının ona armağan ettiği bu günü coşkuyla kutlamak onların hakkı.

23 Nisan, Türk Milleti’nin kendi geleceğini belirlediği, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı ve milletin bağımsızlığını tüm dünyaya haykırdığı, Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından birisidir. Egemenlik kayıtsız şartsız ulusundur. Ulusal egemenlik, ulusun namusu, onuru ve gururudur. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünya üzerinde benzeri bulunmayan bir bayramdır.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının en büyük özelliklerinden biri de bir ulusun kendi bayramını dünya ile paylaşmasıdır. O bayramı yaşayan yabancı çocuklar ülkelerine çok güzel anılarla dönmekte ve bu anıları çevreleri ile paylaşıp yarınlarına taşımaktadırlar. Bu yıl, daha öncekilerden farklı; Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100. yılı ve koronavirüs nedeniyle evlerimizdeyiz. Ama olsun! Önemli olan bayramın içimizde olması. Önemli olan o ruhu yaşatmak. Bunu hatırlamak ve hatırlatmak için bir mekâna ihtiyacımız yok.

Ulu önderimiz Atatürk'ün ve elbette bu büyük devrimde payı olan diğer kahramanların, egemenliği gerçek sahibi olan halka vermelerinin 100. Yılını kutluyoruz. Onlar Kurtuluş Savaşı'ndan zaferle çıkmış bu ulusun, aydınlık bir yolda, aklın ve bilimin ışığında ilerleyeceğine, çağdaş dünyada hak ettiği yeri alacağına inanarak ve bu ulusa yakışanın bir kişiye kul köle olmak değil, kendi kendisinin efendisi olmak olduğunu düşünerek bunu yaptılar.

Onlar inandılar ki, bu halk en nitelikli temsilcilerini ve yöneticilerini seçecek, barış, huzur ve refah içinde uygarca yaşayacak ve sizlere yani çocuklara, yani yarınlarımıza mutlu bir ülke bırakılacak. Her biriniz fırçanızı elinize alacaksınız ve bu dünyayı, bu ülkeyi siz en güzel renklerle boyayacaksınız. Sizler yarını bugünden güzel, bugünden daha yaşanılır kılacaksınız.

Unutmayın ki, sizler bu dünyanın gerçek sahipleri, sizler soylu bir geçmişe sahip geleceğimizsiniz.

Bilmeniz gereken şeyler de var elbette.

Dürüst olmayı bileceksiniz.

Çalışkan olmayı bileceksiniz.

Vatan sevgisini bileceksiniz.

Bayrak sevgisini bileceksiniz.

Barışı, kardeşliği bileceksiniz.

Birlik olmayı, beraber yaşamayı bileceksiniz.

Onurlu olmayı bileceksiniz.

Sorumluluk nedir bileceksiniz.

Kurtuluş Savaşı nedir bileceksiniz.

Çanakkale'yi bileceksiniz.

Sakarya'yı, Dumlupınar'ı, İnönü'yü, Büyük Taarruz'u bileceksiniz.

19 Mayıs ne demek, Samsun ne demek bileceksiniz.

Erzurum, Amasya, Sivas'ı bileceksiniz.

29 Ekim nedir bileceksiniz.

Yani sevgili çocuklar… Ödeviniz biraz ağır, yolunuz uzun.

İnanıyorum ki sizler hep yıldızlı başarılarla yürüyeceksiniz uygarlığın ve barışın yolunda.

Atatürk size güvendi. Biz de güveniyoruz. Sizin göreviniz bu güveni boşa çıkarmamak.

Gördüğünüz her yerde Atatürk'ün resmine bir bakın. Göreceksiniz ki, O size bakıyor. O, sizi izliyor.

O, bu ülkenin aydınlık yarınları için size güveniyor.

Ben, her birinizin yüzünde aydınlık bir gelecek görüyorum.

Sevgili çocuklar hepinizi umutla bakan gözlerinizden, sıcacık yüreklerinizden öpüyorum...

Bayramınız kutlu olsun.

Sevgiyle coşkuyla yaşasın 23 Nisan!

Sevgiyle kalın..

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Nisan 2024, 14:40 tarihinde yazdırılmıştır.