COVİD-19’DAN SONRA

Yazar - Doğukan Önal

COVİD-19’DAN SONRA  

                Değerli okurlarımız,

Öncelikle mübarek Berat kandilinizi tebrik ediyor, Yüce Rabbimden milletimize bu zor günlerde yardım etmesini niyaz ediyorum, 4 nisan tarihinde vefatının sene-i devriyesini idrak ettiğimiz Rahmetli Başbuğ Alparslan Türkeş bey’i de rahmet ve minnet ile anıyorum.

Kainatta baki olan sadece Rabbimizdir. Her oluşun, her anın, her ömrün, her derdin ve her durumun sonu vardır. Şüphesiz ki buna şuan maruz kaldığımız pandemi de dahildir. Evet, bu gün değilse yarın bu hastalık sona erecek ve biz normal hayatımıza geri döneceğiz. Üzerimize düşen izalasyonu sağlamamızdır, biz ne kadar tedbirli olursak normal hayatımıza da o kadar erken döneriz. Bilahare, bu virüsten korkmak fıtratımızın gereğidir, ama bu virüs’ün kimlere bulaşacağı, kimlerin iyileşeceği veya kimlerin vefat edeceği ise kaderdir. Tedbirsiz tevekkül olmaz, biz tedbirimizi alıp Rabbimize teslim olalım, Gerisi Rabbimizin takdiridir. Şüphesiz virüsten daha zararlı bir şey var o da panik..

Son dedim ya, her oluşun bir sonu vardır, buna kendilerinin yer yüzünde daimi kalacağını düşünen ve barbarlığı ile dünyayı kine ve nefrete bulayan da Avrupa da dahildir, İşte görsünler, görsünler içimizde ki güya medeniyet sahibi batı’nın mukallitleri, Gör Yılmaz Özdil, Gör Emin Çölaşan, Gör Rahmi Turan, o çok övdüğünüz batı, birbirlerinin maskelerini çalıyor, ve sabahtan akşama kadar sövdüğünüz bu devlet onlara yardım gönderiyor. Hadi görelim batıyı, hadi görelim Amerika’yı, hiçbir zulüm payidar olmaz, hak kuldan intikamını kullar ile de alır ama bu sefer bir virüs ile aldı, işte bu ilahi hesap’ın neticesinde de dünya artık hiçbir vakit 2020 öncesi gibi olmayacak ve batının ve naylon mukallitlerinin kader planın da mevti tahakkuk edecektir. Uluslar arası ilişkiler disiplinin de dünyanın düzeni ya savaşlar ya da salgın hastalıklar neticesinde değişir, westphalia antlaşmasından versay’a kadar, denge düzeninin yıkılmasından, soğuk savaşa kadar, değişen her düzenin altında ya 1. Dünya ve 2. Dünya savaşı yada infüleanza gribi  gibi salgın hastalıklar vardır.

Bu salgının nihayete ermesinden sonra, Ne AB eskisi gibi olacak ki muhtemelen yıkılacak, zira İtalya’da AB bayrağı yakıldı ki bunların şuan yaşadığı dönem tıpkı 2. Dünya savaşı öncesi yaşadıkları durum gibidir, birbirlerinin hava limanlarından maske çalacak duruma geldiler, şayet maske için savaşırlarsa da fazla şaşırmamak lazım, Ne de ABD eskisi gibi olacak, şuanda yağmalar başladı, silah satıcılarında ki  stoklar bitti, muhtemelen daha önce kuzey ve güney olarak yaşadıkları bir iç savaş gibi tekrar iç savaş yaşama durumuna kadar gelecekler, Rusya Suriye’den bölüm bölüm çekiliyor, bu gelişen olaylara bakınca gayet tabi hiçbir şeyin eskisi gibi olamayacağı ay ve güneş gibi gözümüzün önündedir, ve bu dönemden sonra dünyada iki ülke Gücünü arttıracaktır, TÜRKİYE VE ÇİN

Ben buradan size bir müjde vereyim, Peygamber Efendimiz buyurdular ki, Benim ümmetim toptan helak olmayacak, Yine İnşirah Suresinde Yüce Rabbimiz; Feinne meal üsri yüsra, İnne meal üsri yüsra (Şüphesiz her zorluktan sonra bir kolaylık vardır) buyurmuşlardır.

Biz inanan insanlar olarak bu belanın neticesinde en az zararla bu işten kurtulacağımıza inanıyoruz,ayrıca her beladan sonra da bir rahmet dönemi olacağına inanıyoruz.

(Bir daha ki hafta yazımızın 2. Kısmı ile, Dünyanın ve Türkiyenin salgından sonra ki durumunu değerlendirmeye yüksek müsaadeleriniz ile devam edeceğim. Kalın sağlıcakla)

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Nisan 2024, 04:28 tarihinde yazdırılmıştır.