KİM ŞAMPİYON OLABİLİR?

Yazar - Metin Dikener

KİM ŞAMPİYON OLABİLİR?  

Bundan evvelki yazımızda maçlar oynanmış olsaydı eğer süper ligte hangi takım şampiyon olurdu sorusunu sormuştuk. Puan cetveline şöyle bir baktığımızda tam dört takım şampiyonluğa oynuyor.

1.Trabzonspor - 53 puan                    2. Başakşehirspor - 53 puan

3. Galatasaray - 50 puan                   4. Sivasspor           -  49 puan

Ben geçen sene ligin bitimine dört hafta kala Başakşehirspor ve Galatasaray takımlarının oynayacağı ve de alacağı puanları muhtemelen hesap ederek OLAY HABER’de Galatasaray takımını şampiyon olarak ilan ettim. Geçen sene şampiyonluk iki takım arasında idi. Tahmin zor değildi. Oysa bu sene dört takım şampiyonluğa oynuyor. Liglerin bitimine de yedi hafta var. Bu dört takım ilk önce ilk dört maçlarını oynasınlar. Takımlar alacağı ve kaybedeceği puanlarla son üç hafta maçlarına girecekler. Takımların bu dört haftada alacağı puanlar bana göre bir nebzede olsa  şampiyonluğa oynayan takımları belirler. Son üç hafta maçları hesap edildiğinde en avantajlı takımı şampiyon olarak ilan edebilirsiniz. Şimdi biz takımların ilk dört maçlarını muhtemelen olabilir şekilde tahmin edelim.

Trabzonspor 53  puan  deplasmanda Göztepe 3 yine deplasmanda Alanyaspor 1, İç saha Ankaragücü 3, Galatasaray deplasmanından 1 puan ve Toplam 61 puan ile son üç hafta maçlarına girebilir. Diğer takımlarda şöyle:

Başakşehirspor 53 puanda deplasmanda Rizespor 3, İç saha Alanyaspor 1, deplasman Ankaragücü 3 ve iç sahada Galatasaray 1 ve Toplam 61 puan. 

Galatasaray 50 puanda, Rizespor deplasman 3, İç saha Gaziantep 3, İstanbul dep. Başakşehirspor 1, İç saha Trabzonspor 1 ve 58 puan.

Sivasspor 49 puanda, İç saha Denizlispor 3, Konyaspor deplasman 1, İç saha Kayserispor 3, deplasman Kasımpaşa 1 ve Toplam 57 puan.

Şu tabloya baktığımızda dört takımda son üç haftaya şampiyonluğa ortak olarak girebilir. 3 puanlık bir sistemde beklenmeyen süpriz olarak nitelenen neticeler alınabilir. Ama ben Galatasaray takımının İstanbul’da oynayacağı Başakşehirspor ve Trabzonspor maçlarının neticeleri şampiyon olacak takıma istikamet gösterir düşündesindeyim. Galatasaray bu iki maçını kazanır. Son üç haftaya lider olarak girebilir. Bugün oynanmayan tehire uğrayan maçlara yorumlar getirdik. En azından bir takımı maçlar bitmeden nasıl şampiyon olacağını gösterdik. Maçlar oynanır veya oynanmaz hiç önemli değil önemli olan şuan başımıza bela olan corona virüs denen bizi evlerimize mahkum eden hastalığın bir an evvel bitmesi değil mi? Evimizde kalarak kendimizi koruyalım. Kurallara ve yasaklara uyalım. Sağlıklı kalalım.

Televizyon’dan haberleri takip ediyoruz. Bu işin şakasının olmadığının farkındayız. Peki bu fıkraya ne dersiniz. Temel ile Dursun ilk defa uçak ile seyahat ediyorlarmış. Havalanmışlar epeyde yol almışlar. Kaptan pilot anons ediyor. Sayın yolcular dikkat dikkat hava boşluğuna girdik. Herkes koltuklarına iyi tutunsun. Telaş yapmayın. Temel Dursun’a dönerek Ule Dursun bu uçak düşerse ne yaparız. Dursun’da Temel’e gülerek hadi da.. Düşerse düşsün babanın uçagı mı Türkiye’de bazı vatandaşlarımız Dursun gibi bu korono virüs’ün ne kadar tehlikeli olduğunun farkında değil diyerek tüm Türkiye’ye sağlıklar dileyelim.  

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 25 Nisan 2024, 14:58 tarihinde yazdırılmıştır.