EVDE KAL! SAĞLIKLI KAL…

Yazar - Metin Dikener

EVDE KAL! SAĞLIKLI KAL…  

 

Sevgili sporsever okurlar. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’yi de kapsamına alan corono virüs salgınının bitmesini, hayatımız normale dönmesini dilerim. Bu bela başımızdan bir an evvel gitsin.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi bizde ailece alınan tedbirlere, evden dışarıya çıkma yasağı ve kurallarına aynen uyuyoruz. 

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim maçları neden tehir etmiyorsunuz, seyircisiz oynatıyorsunuz bizimde bir ailemiz yok mu dediğinde OLAY HABER ‘deki spor yazımda Fatih Terim çok haklı maçlar mutlaka tehir edilmeliydi dedim ve Terim’i bu sözlerinden dolayıda tebrik etmiştim. Futbol federasyonu hatasının farkına vardı. Maçlar tehir edildi. Sonra ne oldu! Fatih Terim corono virus hastalığına yakalandığını beyan etti. Hastane’ye giderek tedaviye alındı. Daha sonra Galatasaray kulübü ikinci Başkanı Sn Abdürrahim Albayrak ve eşi. Hemen akabinde eski milli takım kalecimiz Rüştü Rençper’in de corono virüse yakalandığını eşi Işıl hanım bu konuya açıklık getirdi. Geçmiş olsun diyor. Açil şifalar dileklerimi sunuyorum.

Türkiye genelinde hala işin ne kadar ciddi olduğunun farkına varamayanlar var. Bu tip insanların bu hastalığa yakalanmaları onlar için önemli olmayabilir ama önemli olan bu tip insanların bu hastalığı yaymaları, masum ve sağlıklı insanlara bulaştırmaları. Peki kardeşim evden neden dışarıya çıkmıyor acil alınan önlemlere uyuyoruz. Böylece hem kendi sağlığımızı hem de çevremizi bu corona virüsünden koruma altına alıyoruz. Lütfen evde kalalım, sağlığımız için kurallara uyalım.

Tüm Türkiye’deki sağlık çalışanlarımıza doktordan hasta bakıcılarımıza kadar hepsine futbol maçlarına çıktığımızda futbol seyircileri önünde Türk futbol şerefine üç defa sağol..sağol..sağol dediğimiz gibi bugün hepinizine bu sefer halkımız adına üç defa sağol..sağol..sağol diyorum. Teker teker tebrik ederek şükranlarımı sunuyorum. Süper lig maçları tehir edildi. Kesin olarak ne zaman oynanacağı da belli değil. Şimdi önemli olan bu korono virüs hastalığının ortadan kalkması. Peki maçlar oynansaydı hangi takım süper ligte şampiyon olabilirdi. Ben geçen sene OLAY HABER’de ligin bitimine dört hafta kala Galatasaray takımını süper ligin şampiyonu olarak ilan etmiştim. Ulusal basında bunu yazmak. Galatasaray’lıların dışında tüm spor severlerin tepkisini almak anlamına geliyordu. Aslında şampiyon takımı ilan etmek o kadar zor bir durum değildi. Fakat yazar ve yorumcular matamatiksel hesaplara giriyorlardı. Geçen sene iki şampiyon adayı vardı Başakşehirspor ve Galatasaray. Başakşehirspor akıl almaz puanlar kaybetti. Galatasaray ise büyük form yakalamış iyi futbol oynayarak rahat gol atarak maçlarını kazanıyordu. Takımların son oynayacağı maçları alacağı ve de kaybedeceği puanları hesap ettiğimizde  bu zoru Galatasaray başarır diyerek .Galatasaray’ı şampiyon ilan ettik. Galatasaray rakibine bir de puan  farkı yaparak şampiyon oldu. Sen Galatasaray’lı mısın diyenler yerden yere vuranlar,  bu işi bırak diyenler. Tebrik ve takdirlerini sundular. Biz bunu futbol oynadığımız ve şampiyonluklar kazandığımız yıllarda da yaptık. Yanılmadık.  

Sevgili sporseverler bu sene hangi takım şampiyon olur sorusuna da gelecek yazımızda geniş bir şekilde yer verelim, süper lig oynanacakmış gibi bu yorumları dile getirelim. Hep beraber hangi takım şampiyonluğa daha yakın görelim.

Sağlıklı güzel günler diliyorum.   

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 26 Nisan 2024, 18:44 tarihinde yazdırılmıştır.