Vatandaşların gözü bankalarda

Yazar - Ertan Bayer

Vatandaşların gözü bankalarda  

Yılbaşından sonra dünyanın, Mart ayının başından itibaren de Türkiye’nin gündemi CORONA VİRÜS –COVİT 19 oldu. Avrupa ve Amerika vatandaşlarına “Siz parayı düşünmeyin sadece eve kapanın” derken Bizim yöneticilerimiz böyle bir bütçe olmadığı için bağış kampanyası başlattı.

 

Siyasiler arasında bağış polemikleri, televizyonlarda “Böyle gezersek CORONA bulaşır mı” gündemleri konuşulurken vatandaşların gerçek gündemi ise geçim derdi oldu. İşçileri önlem almadan çalıştıran fabrikalar bile artık kısa çalışma ödeneğine başvurarak yavaş yavaş işçileri çıkarmaya başladılar.

 

TRT Haber’de alt yazı olarak  bazı bankaların esnaflara şartsız 25 bin TL  kredi ile 25 bin TL’lik kredi kartı vereceğini duyurması üzerine vatandaşlar bankaya akın etti. Ancak kendilerine 10 maddelik bir liste sunuldu. Yapılan tüm araştırmalara rağmen bu 10 maddenin özelliğine sahip esnaf bulunamadı.

 

Yine TRT Haberde kredile faizsiz ötelenecek denilirken bankalar yaptıkları ötelemeleri faizle yaptı. Avrupa ve Amerika tüm vatandaşlarına ayrım yamadan biner Euro verilirken bizde sadece 2 milyon aileye biner TL verileceği açıklandı.

 

CORONA’nın nasıl bulaştığını doktorlar bilir ancak bizim bildiğimiz bir şey var vatandaş parasız, vatandaş çaresiz buna bir çare bulun.

 

Kalın CORONA’sız.

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 26 Nisan 2024, 11:48 tarihinde yazdırılmıştır.