FIKRALAR

Yazar - Metin Dikener

FIKRALAR  

 

Sevgili Okurlar,

KoranaVirüsten korunma adına yasağa uyuyor, bol bol kitap okuyor. Bu arada gazetemize de yazılar yazmaya çalışıyoruz. Bugün sizlerin alıntı da olsa hoşunuza gideceğini tahmin ettiğim fıkralarla karşınızdayız.

 

Temel ile Dursun ava gidiyorlarmış. Birden Temel’in aklına ula Dursun ormanda karşına bir ayı çıksa ne yaparsın. Hiiç yanımda sen varsın. Yaa sen beni yok bil. Olsun o zaman tüfeğimi çeker ayı’yı vururum. Tamam da Dursun tüfek de yok yanında. Dursun Temel’e dönerek olabilir. Ben de yerden büyük bir taş alırım. Yaa Dursun o an ormandasın o büyük taşı nereden bulacaksın. Doğru ya burası orman olduğuna göre kalın bir sopa bulur. Ayı ile boğuşur ayı’ya vururum. Temel bu seferde Dursuna kalın sopa da bulamadın deyince. Bu söze çok kızan Dursun Temel’e dönerek Ule Temel sen benden yana mısın yoksa ayı’dan yanamısın…

 

Hava askeri olan Temel komutanın himayesinde uçaktan paraşütle atlama eğitimi yapıyorlarmış. Temel bir gün önce rahmetli anneannesini rüyasında görmüş. Anneannesi Temel’e oğlum yarın paraşütle sakın atlama paraşütün açılmayacak demiş. Temel askerlik bu ya uçağa binmiş. Sırası gelen atlıyormuş. En son Temel’le komutan kalmış. Hadi Temel atla deyince, komutana rüyamda anneannem bana atlama paraşütün açılmayacak dedi. Komutanda Temel’i rahatlatmak, atlamasını sağlamak  adına oğlum o zaman paraşütleri gel değiştirelim demiş. Tamam diyen Temel atlamış. Arkasından komutan fakat komutanın paraşütü açılmamış. Hızla Temel’in yanından geçen komutana Temel, Komutanım nereye deyince Komutan bağıra bağıra Anneannenin yanına.

 

Azrail Temel’in yanına gelir. Hadi kardeş vaktin tamam hadi gidelim der.  Temel uyanık ya Azrail’e yalvarır yakarır. Bana beş yıl daha süre ver sonra gel canımı al. Azrail peki tamam der gider. Temel düşünür ne yapsamda şu Azrail’den kurtulsam. Tamam buldum eğer pilot olursam Azrail beni havada yakalayamaz. Temel pilot olur. Ama bu arada beş yılda dolmuştur. Azrail uçakta Temel’in yanına gelir. Hadi vakit doldu gidelim der. Temel gülerek. Şimdi benim canımı alsan uçak’ta tam 300 yolcu var. Peki onlar ne olacak deyince Azrail, Ahh.. ben hepinizi bir araya getirene kadar anam ağladı.

 

Temel Dursun’a Yaaa Dursun bir herif bana çok sempatiksin dedi. Bu ne demek. Dursun düşündü..düşündü vallahi Temel ben de ne demek olduğunu pilmiyorum. Eee Dursun bende bilmediğim için her ihtimale karşı vurdum oni.   

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 20 Nisan 2024, 06:50 tarihinde yazdırılmıştır.