Sosyal medya yıldızı olmaya çalışanlara itibar etmeyin

Yazar - Ertan Bayer

Sosyal medya yıldızı olmaya çalışanlara itibar etmeyin  

 

Dünya’da  2020 yılında duymaya başladığımız, son hafta ise gündemde birinci sıraya oturan CORONA –COVİT-19 virüsü zengin fakir herkese zor anlar yaşatıyor.

 

İnsanlara virüsün verdiği zarardan fazla zararı ise sosyal medyada fanomen olmak uğruna yanlış bilgi verenler veriyor.

 

Özellikle gerçek hayatına bir baltaya sap olmamış, ancak sosyal medyada kendileri herkese farklı tanıtan ve fazla takipçi kazanıp bu yoldan para kazanmaktan başla hedefi olmayan kişiler tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde, bölgemizde hatta ilçemizde yanlış bilgiler paylaşarak vatandaşlarımızın paniklemesine neden oluyor.

 

Oysa internet kullanabilenler Sağlık Bakanlığı’nın internet sitesinden, kullanamayan televizyonlardan dünyada ve Türkiye’de ki durumu gayet sağlıklı öğrenebilirler.

 

Bunun yanında Lüleburgaz ve çevresindeki durumları merak ediyorsanız bunları da birisi Hürfikir olmak üzere Lüleburgaz’ın yerel gazetelerinden takip edebilirsiniz.

 

Her gazeteden iki basın mensubu Kırklareli Valiliği Basın Yayın Müdürlüğü’nün acil haberleşme grubuna üye. Sizlere buradan zaten anında bilgileri aktarıyoruz.

 

Bu nedenle sağlıklı bilgi edinmek istiyorsanız  “Sosyal Medya Yıldızı olmaya çalışanlara itibar etmeyin”  yerel basını, ulusal basını ve televizyonları dikkatli bir şekilde takip edin.

 

Ellerinizi yıkayın, duşunuzu alın, kısaca sağlıklı kalın….

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 19 Nisan 2024, 20:50 tarihinde yazdırılmıştır.