Özerspor

Yazar - Ertan Bayer

Özerspor  

Kırklareli 2. Amatör Lig’de mücadele eden Özerspor, oynadığı futbolla izleyenleri sevindiriyor.  Bizlerde yerel basın olarak Özerspor’un hafta sonunda yaptığı maçta aldığı galibiyeti haber yaptık.

 

Lüleburgaz’da sürekli kaosun peşinde olan birileri ise Özerspor’a gönül vermiş bu ağabey ve kardeşlerimizi bizim üzerimize kışkırtarak bu haberde kullandığımız “Abe” kelimesi ile ayrımcılık yaptığımız iddia etmiş.

 

Haberi okumadan tepki gösteren çok olduğu için

 

Özerspor’dan futbol resitali

 

Kırklareli 2. Amatör Futbol Ligi’nde mücadele eden Özerspor, önceki gün karşılaştığı Atletikspor’u 2-0 yendi.

 

Özerspor’un gollerini Lüleburgaz’ın efsane futbolcularından Tolga Küstü attı.

 

Taraftarlar ise galibiyetten fazla Özerspor’un oynadığı futbola sevindi.

 

Maçtan sonra Özerspor taraftarları futbolcular; “Abe ne güzel oynadınız. Resital yaptınız bize. Tebrikler size” diyerek takımlarını tebrik ettiler. “

 

Şeklindeki haberi tekrar yazıyoruz. Abe kelimesi belli bir dine veya ırka ait bir gelime değil Trakya halkına ait bir kelimedir. Bu kelime bundan 40 yıl önce bile kullanılmıştır.

 

Lüleburgazspor, 1979 -1980 Sezonunda Beşiktaş ve Fenerbahçe’yi eledikten sonra Altay’a 4-1 yenilince Hürriyet Gazetesi yaratıcılığını kullanıp “Abe Lüle, ne oldu büle, çabuk süüle” sözleri ile bir karikatür yapmış ve bu karikatür yıllarca unutulmamıştır.

 

Bizler gazeteci olarak yazdıklarımızdan sorumluyuz. Başkalarının beynini kötü kullanıp lafları ve kelimeleri kötü yerlere çekmesinden sorumlu değiliz. Böyle düşünenler sadece bu ülke insanının ayrıştırır.

 

Bu nedenle bu haberde yer alan “Abe kelimesinden gerçek Lüleburgazlılar’ın rahatsız olmadığını düşünerek yine de eğer üzüldüler ise kendilerinden özür diliyorum.

 

Kalın sağlıcakla…

 

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 28 Mart 2024, 18:03 tarihinde yazdırılmıştır.