CORON"(A)BD"Virüsü- 1

Yazar - Doğukan Önal

CORON  

2020 yılı henüz başlangıcında bir çok afet ve hastalıklar ile kapımızı çaldı. Yer küre'de ardı arkası kesilmeyen depremler ve Çin'de başlayan salgın hastalıktan tutunda ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkent ilan etmesi gibi durumlar ile karşı karşıyayız.
Bu gün üzerinde yaşadığımız sınırlar bile bir projenin eseridir değerli okurlarım. Türkiye'de bu projelerin 50,60,70,80 kuşaklarında fazla hissedilmediği kanaatindeyim lakin ateş bize yaklaştıkça bende ve benim jenarasyonumda bu ateşin yakıcılığını hissetmeye başladı.
1648 westphalia anlaşmasından sonra Dünya düzeni ulus devlet yapısı ile tanıştı. 1945'e kadar devam eden bu düzen, Soğuk savaş ve iki kutuplu dünya düzeni ile devam etti. SBB dağıldı ve Tek kutup olarak Amerika gücü elinde topladı. Tüm terör gelişmeleri, dünyada ki huzursuzluk bu dönemde başladı. Çünkü ABD'yi dengeleyen bir güç yoktu. Bu da anarşizmi arttırdı. 11 Eylül 2001 de dokunulmazlığını kaybeden ABD zehrini boşaltan bir yılan gibi bulduğu herkese, güçsüz gördüğü her devlete saldırarak gücü elinde tutmak istedi lakin nafile. Yahudi sermayesi Çin'e kayarken ABD ekonomisi büyük kan kaybetti. Özellikle BOP projesi aksadığı için Siyonizm ABD entegresinden belli oranda vazgeçince, ve Bunu kabul etmek gerekir Türkiyenin yaptığı sınırdışı operasyonlar ABD'nin imajını çok ağır bir şekilde sarsınca siyonizme mesaj olarak Kudusü İsrailin başkenti ilan ettiler ki bizim için hükümsüzdür, siyonizme bizden gitmeyin mesajı verdiler. Virüs meselesi burada çok büyük önem taşıyor. Çin ekonomisi 10 günde 1.9 milyon katrilyondolar kaybetti. Aklıma iki şoru geliyor;
1)Virüs meselesi biyolojik bir silah olarak Çin ekonomisine darbe vurmak için ABD tarafından mı planlandı?
2)ABD bu salgın hastalık vesilesi ile özellikle turizmi kullanarak dünyada büyük bir ekonomik krizi fitilleyerek bastığı dolarlar ile diğer ülkerelere yardım yapıp, borç verip(Marshall gibi) tekrar gücü elinde mi tutmak istiyor?
Varsayım veya komplo teorisi de olsa, anlamaya değer bir konu olduğu muhakkak.

Yazımızın devamı ile haftaya huzurlanırızda olmak gayesi ile.

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 19 Nisan 2024, 17:03 tarihinde yazdırılmıştır.