ÜMMETİN SIRTINDA Kİ KENE: İRAN !

Yazar - Doğukan Önal

ÜMMETİN SIRTINDA Kİ KENE: İRAN !  

ABD’nin herhangi bir bölgede özellikle ortadoğu’da operasyon yapmasına elbette ki karşıyız, İran’a yaptığı operasyondan bahsediyorum. Bir devletin üst düzey bir komutanını öldürmesi ve bunu kendi hukukuna göre meşru görmesi elbette ki uluslar arası hukuk ile bağdaşmaz.

Amma ve Lakin….Gelelim ölen adama… Kasım-ı Süleymani denilen adamın profilini incelediğimiz vakit, Suriye’de Esed güçlerinin ikmali için ve onların çoluk çocuğu rahat kesmesi için elinden geleni yapan bir adam. Yetiyor mu ? Hayır PJAK ile PKK ile yakın iş birliği yapan ve örgüte belli noktalarda destek veren bir adam.  Olaylara bir siyaset bilimci gibi bakayım, tarafsız olayım, hadi bazı şeyleri yutayım, buradan vicdan sahibi herkese soruyorum ,  haşdi şabi’yi bu ümmetin başına bela eden adamın ölümüne, binlerce çocuğun katili olan milletin, çoluğun çocuğun ciğerini söktüren bu adamın ölmesine vicdan sahibi olan bir adam nasıl üzülür? Umursamıyorum! Sakın yanlış anlamayın olaya mezhepsel yaklaşmıyorum, yaklaşsam sayfalar almaz yazacaklarımı, ben olaya objektif bir siyaset bilimci gibi yaklaşıyorum, bir defa bu ülkede Alevi- Sünni her inanç müessesi kendi mezhebini veya geleneklerini yaşamakta hür ve serbesttir, benim derdim şahıslar ile de değil, bizziati İRAN ile,

Ey İran!

Bir kez olsun git kafir ile savaşta bende sana helal olsun diyeyim,

Kudüs gücü ordusu kurdun, bir kez olsun Kudüs’e gitmedin, Senin Suriye’de, Yemende, Irakta ne işin var?

Barış Pınarı Harekatında sen değimliydin bizi kınayan, Şimdi hangi yüzle, bizim Amerika’ya karşı beraber hareket etmemizi istiyorsun?

Ey İran!

15 Temmuz gecesi sen neredeydin?

Bir kez olsun Türkiye’nin yanında durdun mu sen ya ? Hayır !

Yavuzdan Bu güne bu milletin sırtında ki kene açık söylüyorum, İRAN’dır. Bakın şii’ler demiyorum, farklı mezhepler demiyorum, ki bu mezheplere bağlı olan çok arkadaşım var, ben asli meseleye dikkat çekmek istiyorum.

ABD’NİN ALLAH belasını versin, yer ile yeksan eylesin, ama kimse kusura bakmasın İran’ın yalandan atarlarını yiyecek kadar saf ve cahil değiliz zira önümüzde koskoca tarih var, ama unutmayacağımız şeylerde var, mesela kendini Erbakan hocanın devamı sayan Saadet Partisinin İran eksenli politikalarını da, geçmişte mollalar İran’a gitsin diyen sözde  ulusalcıların da  son olaydan sonrada İrancı kesilmesini unutmayacağız.

Kimse korkmasın kesinlikle 3. Dünya savaşı İran ve Amerika vesilesi ile çıkmaz, bu olayın sonu yine Türkiye ile ortak mücadelelerine dönecek, füze ile vurmuş falan da intikam alacakmış, YALAN! TAKİYYE!

Bu İRANDAN TÜRKİYE HARİÇ HİÇ BİR DEVLETE ZARAR GELMEZ !

Vesselam

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 20 Nisan 2024, 00:25 tarihinde yazdırılmıştır.