“Hayatı gözden geçirmek”

Yazar -

“Hayatı gözden geçirmek”  

 

Gelenek böyle, Bu yılın sonunda da 2019’un muhasebesini tutalım. Bir kez daha hatırlatmak isterim bu finansal muhasebe değildir. Sizinle bir hayat muhasebesi yapalım sevgili okurlar!

Çevrenize ve bu hayata ne verdiniz, bunun karşılığında ne almayı bekliyorsunuz? Verdiklerinizin karşılığını alanlardan mısınız? Yoksa umutsuzca hâlâ almayı mı bekliyorsunuz?

 

Önemli olan, ne aldığınız değil, ne verdiğinizdir. Öğrendikleriniz değil, öğrettiklerinizdir.
Önemli olan, yetenekleriniz değil, karakterinizdir. Diğer insanları yüreklendiren, onların sizi takip etmesini sağlayan örnek bir insan olmaktır.
Önemli olan, hatıralarınız değil, sizi sevenlerin kalbinde yaşayacak olan hatıralarınızdır. Ne kadar uzun süre hatırlanacağınız değil, kimler tarafından ne şekilde hatırlanacağınızdır. Önemli olan, koşullar değil, seçimlerinizdir.

 

Benim açımdan muhasebe. Hayatı gözden geçirmektir ve etrafa göz atmaktır nerede olunduğunun bilinmesi adına. Herkes bunu yaşayabilir ya da yapabilir mi bilmiyorum fakat bence farkındalık seviyesine fener tutmaktadır hayat muhasebesi.

Bu yıl ki muhasebemde bu iki sorunun cevabını çok düşündüm. Neden yaşıyorum? Neden yazıyorum? Farklı zamanlarda farklı cevaplarım da oldu.

İşte bu! diyebileceğim cevabım yok henüz. Ama en yakın şık anlamak ve anlaşılmak sanırım. Varlığımı ve yazdıklarımı anlamak istiyorum. Varlığımın ve yazdıklarımın da anlaşılmasını istiyorum. Görünüşe bakılırsa bunu hepimiz istiyoruz ya da büyük bir çoğunluğumuz.

Anladın mı? Diye sorarsanız. Cevabım “biraz”. Anlaşıldın mı? Diye sorarsanız. Cevabım “hiç”. Bir gün cevaplarımın evet olması umudu, yaşamaya ve yazmaya devam etmemin sebebi olabilir mi? Bilmiyorum! Ama devam ediyorum işte. Hepimizin yaptığı gibi belki de…

Hayat susarak güzel olsaydı, ağzımı bağlar ölünceye kadar susardım. 
Hayatta konuşarak mutlu olsaydık eğer, mutluluktan bıkana kadar konuşurduk sanırım. Ne yazık ki hayat öyle bir şey ki; 
Sustuğunda konuşmadın diye pişman eder, konuştuğunda ise susmadın diye kahreder…

Yeni yılda tüm güzel şeylere yeniden başlama dilekleriyle. Sevgiyle Kalın…

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 20 Nisan 2024, 09:58 tarihinde yazdırılmıştır.