21.YY'DA TÜRK SİYASETİNDE BAŞARININ SIRRI

Yazar - Doğukan Önal

21.YY'DA TÜRK SİYASETİNDE BAŞARININ SIRRI  



Z kuşağı dediğimiz 2000li gençlerin artık seçmen kategorisine gelmesi ve sosyal medyayı etkili kullanması
Küreselleşme denilen kavramın aslında dijital dünya'da olmayan bir yapıyı barındırmaması anlamına geliyor.
2019 Mahalli idareler seçiminde oy kullanan 18-24 yaş arası genç sayısı Tüik verilerine göre yaklaşık dokuz milyon kişi bandında. Git gide de genç seçmen sayısı artıyor.

Kendinizi yenilemezseniz ve Siyasi partiler yasasında gençlere yer açmazsanız başarıyı yakalama şansınız yok gibi bir şey.
Kuşaklar arasında ki farkı iyi analiz edip ona göre politika belirlemek siyasi parti teşekküllerinin üzerinde ehemmiyetle durması gereken bir mesele halini aldı.

Kahve ziyaretlerinin yerini Facebook, Broşürlerin yerini İnstagram aldı. Mihenk taşı olarak ise genç'in genci muhattap almak istemesi, karşısında kendini anlayabilen birini görmek istemesi var.

19 yaşında bir genç, kendisinden 40 yaş, 50 yaş v.b bir yöneticiye ne anlatabilir? O yönetici ne anlayabilir?

Bunların planlanması ve yeni projeler ile desteklenmesi lazım. Ticarette ve siyasette başarıyı getiren yegane mesele yenilenme ve Ar-ge araştırmalarına ayrılan vakitten geçmektedir.

Gençlerin siyaset ile entegre olmasında ki en büyük engel ise siyasi partiler yasasıdır.

Mevcut yasa' da genel başkan istemedikçe onu koltuktan indiremezsiniz, peki bu ne kadar doğru? Yani siz insanlara özellikle dünyaya bir telefonla erişen gence eleştiri imkanı, görüşlerini belirtme imkanı vermez iseniz, bulunduğunuz oluşumdan kopmalar dahil beyin göçüne kadar zincirleme süre gelen bir olayın müsebbibi olursunuz ki takdir edersiniz ki o da bir vebal.

Bu noktada Sn. Cumhurbaşkanının genç kardeşlerimizi milletvekili adayı göstermesi ve parlamentoya sokmasını MHP genel başkanı Devlet Bahçeli' nin Ülkü Ocakları başkanlarını MHP il, ilçe başkanlığına atamalarını büyük bir heyecan ile takip ediyorum, kendi adıma teşekkür ediyorum lakin yeterli olmadığını da belirtmek istiyorum.

Genç kardeşlerimi de sorumluluk almaya görüşü ne olursa olsun siyasi partiler de ideolojileri noktasında görev almaya ve doğru bildiklerini söylemeye davet ediyorum.

Kalın Sağlıcakla.

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 25 Nisan 2024, 03:10 tarihinde yazdırılmıştır.