“LÜLEBURGAZSPOR İÇİN”

Yazar -

“LÜLEBURGAZSPOR İÇİN”  

“BUGÜN NE PİŞİRSEM?” ev kadınlarının, “BUGÜN NE YAZSAM?”  köşe yazarlarının klasik sorusudur. Benim için sorunun karesi, çünkü iki sorununda muhatabı benim. Türkiye'de "konu sıkıntısı çekiyorum" diyen gazete yazarını herhalde tefe koyarlar.

Gayrimenkul danışmanlığı işim. İşim ile ilgili yazılar yazmak için başladığım bu köşede yazdığım tüm yazılarım yaşamla ilgili. Kuruluşları ve kuruluş adına kişileri, benim açımdan yanlış düşünceleri, eksik yaptıkları ya da yapabilecekken yapmadıkları için  eleştirmek. Lüleburgaz’la ilgili yazılarımda ise amacım Lüleburgaz’ın ekonomik, sanat, kültür, hoşgörü, kardeşlik, Lüleburgazlılık yönlerimizin artmasına katkıda bulunmak. Lüleburgaz ile ilgili fikirler üretmek, olayları o açıdan görmek. İlçemiz için güzel, faydalı şeyler yapanları açıklamak, onları yüreklendirmek ve daha çok fayda ve katkıda bulunmalarını sağlamak.

Sanırım Lüleburgazspor ile ilgili bir yazım olmamış. Beşiktaş ve Fenerbahçe gibi kulüpleri kupadan eleyen Lüleburgazspor’un başarılarına tribünde şahit olan ve o başarıda emeği geçenler ile “Lüleburgaz Veteranlar Spor Kulübü Derneği” çatısı altında beraber yol arkadaşlığı yapanlardanım. Lüleburgaz Veteranlar Spor Kulübü Derneği olarak üyelerimizi bir araya getirip daha güzel işlere imza atmak için sık sık dayanışma yemeği düzenliyoruz.

Nihat Yaman arkadaşımızın katkıları ile düzenlediğimiz yemekte misafirlerimiz Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa KAYA, Belediye başkanı Murat GERENLİ, Başkan yardımcıları ve Lüleburgazspor başkanı Kenan VAR idi. Aynı zamanda dernek üyemiz de olan Lüleburgazspor’un teknik kadrosu Seyfullah Konyalı, Berkan Ergene ve Hüseyin Deniz ile güzel bir hava yakalayan Lüleburgazspor için neler yapabiliriz konuşuldu. Birlikte yaşamanın gereği olan dayanışma ile insanlar yardımlaşmayı, birlikte iş yapmayı öğrenirler. Dayanışma sayesinde insanlar daha çabuk ve daha çok iş yapabilir.  Necati Kayhan hocamın önerileri geliştirilerek hayata geçirilmesi için bir yol haritası çizildi.

Başarıyı belirleyen faktörler arasında iyi bir yönetim, iyi bir strateji, maddi imkanlar ve elbette şansın da payı vardır. Çoğumuz bu etmenlerin bir araya gelmesinin başarıyı getireceğini düşünürüz. Sezon başında en iyi oyuncuları kendi bünyesinde toplayan kulübe “şampiyon” gözüyle bakılması bu nedenledir. Bütün bunların yanı sıra başarıyı belirleyen en önemli faktörlerden biri de takım olabilmektir.

İyi bir takım sadece iyi oyuncularla değil, onları birbirine bağlayan görünmez bağlarla oluşur. Bir takımda bu kimyayı yakalamak için, oyuncuları heyecanlandıran bir amaç birliğine ihtiyaç vardır. Bu amaç birliğini yakalamış, uyumla hareket eden takımlar, bütün imkansızlıklara rağmen başarırlar.

Takım ruhu, parayla satın alınamaz. Para, insanların işlerini yapabilmeleri ve hayatlarını sürdürmeleri için bir araçtır ama onları bir takım yapmaya yetmez. bir takımın, sahaya koyduğu mücadele gücü, inanç, dayanışma, motivasyon gibi özellikler, bütün yokluk ve zorluklara rağmen başarılı olmaları, kendilerini işlerine adayacak bir amaç birliğini yakalayabilmiş olmalarındandır.

Bir araya gelmek başlangıçtır, bir arada durabilmek ilerlemedir, birlikte çalışmak başarıdır. Yönetimi, futbolcusu, taraftarı bu havayı yakalamışken, Lüleburgazaspora maddi manevi güç nasıl katarız. Bir zincir, ancak en zayıf halkası kadar kuvvetli olur. Zincirin tüm halkalarını kuvvetlendirecek önerilerinizi bekliyorum. Sevgiyle Kalın…

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 19 Nisan 2024, 12:42 tarihinde yazdırılmıştır.