CHP Kırklareli İl Başkanlığı Lüleburgaz’a gelmeli

Yazar - Ertan Bayer

CHP Kırklareli İl Başkanlığı  Lüleburgaz’a gelmeli  

CHP’de her seçim öncesi üyeler ve delegeler arasında yaşanan sıkıntılar 31 Mart 2019 tarihinde yapılan Yerel Seçimler öncesinden Lüleburgaz’da da yaşanmıştı.

 

Lüleburgaz’da mevcut Belediye Başkanı Doktor Murat Gerenli ile birlikte eski İlçe Başkanı Özgür Kaya,  Avukat Koray Şentürk, Endüstri Mühendisi Aktivist Hakan Dedeoğlu, İnşaat Mühendisi Hasip Turhan Gülaçar ve Elektrik Mühendisi Gökhan Serdar Özcanlar Belediye Başkan aday adaylığını açıklamıştı.

 

Aday adaylığı süreci sert geçse de 16 Aralık 2018 Pazar günü yapılan seçimden Doktor Murat Gerenli, açık ara birinci çıktıktan sonra  CHP’nin diğer adayları eleştirilerini bitirip seçilen adayın arkasında yer aldı.

 

Oysa Kırklareli Merkez o zamanın CHP’li Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, milletvekillerinin genel merkezi şişirmesi ile aday gösterilmedi.  Milletvekilleri “Anca 3 bin oy alır. 5 bini geçemez  dedi.  Mehmet Siyam Kesimoğlu, ancak  aşiret bölgelerinde  olabilecek başarıya imza attı. MHP ve AKP’nin birleşip gösterdiği adaydan fazla oy aldı. Hemde oylar iki kere sayılmasına rağmen.

 

CHP ise kendi kalesinde ancak üçüncü olabildi.  Burada CHP genel merkezini yanıltanlar bu kez suçu parti üyelerine atıp disipline vermeye kalktı. Bazı üyelerin üyelikleri askıya alındı. Burada yapılacak olay Eğer Kesimoğlu’nun aday göstermeyeceksen ondan daha iyi ve daha genç aday bulmuşsun demektir. Kesimoğlu’nu aday göstermeyim ondan daha yaşlı ve halkta karşılığı olmayan aday gösterirsen sonuç bu olur.

 

CHP Genel Merkezi burada ders çıkarmalı, her bölgede de milletvekillerinin dediğine inanmamalı, halkın içerisine girip halk tarafından sevilen kişileri aday göstermelidir.   CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanıı Mansur Yavaş’ı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i aday göstermesi ise taktire değer bir tercihtir.

 

Kırklareli Merkez’de bu hatanın yapılması,  Lüleburgaz’da ise seçimlerin yüzde 65’le alınması Kırklareli İl Başkanlığı’nın o anki hatasıdır. Yerel seçimlerin kaybedilmesinin ardından Kırklareli CHP bu işi yapamadığını kanıtlamıştır. Bu nedenle  CHP Kırklareli İl Başkanlığı’nı bir veya iki dönem Lüleburgaz’ın yapması Kırklareli’nin bu işleri Lüleburgaz’dan öğrenmesi gerekir.

 

Bu nedenle de diyoruz ki CHP Kırklareli İl Başkanı Lüleburgaz’dan çıkmalıdır.

 

Kalın sağlıcakla….

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 26 Nisan 2024, 17:48 tarihinde yazdırılmıştır.