DEVLET NE DEĞİLDİR ?

Yazar - Doğukan Önal

DEVLET NE DEĞİLDİR ?  

Özellikle üniversitelerde devlet aleyhinde bir propaganda' ya şahit oluyorum çoğu zamandır. Bir korku imparatorluğu olarak anlatılan devlet yapılanmasının bu denli antipati kazanması yeni nesilde, sanırım bakış açımız ile ilgili....

Hobbes şöyle demişti " Devletin ne demek olduğunu anlamak istiyorsanız, Devletin olmadığı zamanlara bakın"

Garip bir adam bu adam.. İngiliz bir filozof Levithan kitabı ile ün salmış..
Uluslararası ilişkiler öğrencisi kardeşlerim bilir, ismi çok geçer bu adamın, 7 aylık doğmuştur ve hep bir ölüm korkusu ile yaşamıştır bu yüzden bir korku hali olduğundan devlet teorisini mutlakiyetçi yapmıştır.

Bir de Hegel var " Devlet Tanrının yer yüzünde ki gölgesidir veya yürüyüşüdür"der.

Peki nedir bu devlet?
İlah mı ?
Annemi?
Baba mı
Bence nedir değil, ne değildir sorusunu sorduğumuz da ve bunun cevabını bulduğumuzda devletin ne olduğunu anlayacağız.

2 hafta önce ki yazımda Global bir dünyadan bahsetmiştim. Tek devlet düzeninin olduğu bir dünya. Çok güzel tepkiler de aldım, Allah nasip ederse yakın bir tarihte bir internet kanalında bunun ile ilgili bir canlı yayına çıkacağım.

Orada da değineceğim konu şu;

Genç kardeşim;
Kendine sor.
Devlet nedir diye değil, Ne değildir diye sor.
Bir ilahmıdır bu yapı? Hayır
İnsan mı ? Hayır

Devlet senin korkman değil, saygı duyman ve kuralları nispetinde koruman gereken bir yapıdır.

Seni korumakla yükümlü, senin güven içinde fikir özgürlüğünü ve inancını ve yaşam tarzını teminata alan bir yapıdır.

Ve koydugu kurallar ve jeo-politik sınırları çiğnendiğinde veya tehdide maaruz kaldığında meşru şiddet kullanma egemenliğini ve hakkını elinde bulunduran bir yapıdır.

Üniversite koridorlarında marksist kalemşörlerin seni devletine düşman etme projelerine prim verme.. onların hedefleri seni emparyalizm'in tasarladığı tüm sınırların ve dinlerin kalktığı tek düzen dünya devletine hazırlamak.

Evet Türkiye'de ben de bir anlayış problemi olduğuna inanıyorum. Devlet milletten üstün görüldüķçe her daim çatırtılar olacaktır. Hatta feto yapılanması bile Türkiye'de insanları devletten korkutarak palazlandı.

Ama esas şu; Bu devleti bu millet kurdu, yıkılan 16 devletimizi de bu millet kurdu, şahıslar gider kardeşim, Ahmet gider Mehmet gelir, sen şahıslara değil milletinin başında bir mihenk taşı misali duran devletine bakmak durumundasın.

Özellikle 2000 doğumlu ve sonrası doğan arkadaşlarımın devleti bir düşman olarak görmesi bir projenin ürünüdür, bunu detayları ile elbet açıklayacağız ama bu ülkede iki konu var ki nerede ise bütün problemleri çözecek raddede.

1) Devlet anlayışı
2) Özellıkle devletin yönetim kadrolarını dolaylı yoldan belirleyen siyasi partilerin yapısı ve Siyasi partiler yasası.
Türkiye'de bulunan genç nüfusun bu anlayışı değiştirme noktasında büyük rol oynayacağını düşünüyorum. Unutma genç kardeşim, sen bu devletin sahibisin. Sen varsan devlet var .. Sen varsan idareciler var..
Vesselam

Bir daha ki hafta siyasi partileri ele alarak ve en önemlisi yasasını ele alarak sizler ile buluşacağım.

Kalın Sağlıcakla.

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 18 Nisan 2024, 09:33 tarihinde yazdırılmıştır.