"İNCE" PARODİ

Yazar - Doğukan Önal

 

Gülmemek elde mi değerli okurlar?

Ülkenin ana muhalefet partisi hüviyetini taşıyan partinin bu ahvalini gördükçe ülkem adına üzülüyorum.

Muhalefet bir denetim mekanizmasıdır gelişmiş demokrasilerde. Ama ülkeye demokrasiyi getirdik diye her gün övünen bir siyasi camia kendi içinde ki statükoyu kırmakta hâlâ zorlanıyor.

Bu arada çoklu parti sistemine kadar tek partili sistemde iktidar olan CHP, ilk çok partili seçimde iktidarı kaybetmiş ve bir daha tek başına iktidara gelememiştir.

Zira birazda zor gibi.

Milli ve manevi değerlere hakarette kaşarlanmış 80 yaşlarında bir zat dedi ki Muharrem İnce külliyeye gitti, sonra özür diledi, sonra o da başka kaynağı söyledi, O kaynak da Kılıçdaroğlu'na İncenin külliyeye gittiğini doğrulattım dedi.

Bu karmaşık düzende Sn. Cumhurbaşkanına vurarak prim yapmak ve bu krizi fırsata çevirmek istiyorlar ama imkansız gibi bir şey, zira Sn. Cumhurbaşkanı meydan okudu, Cumhurbaşkanlığını ortaya koydu ama Sn. Kılıçdaroğlu cevap bu konu ile ilgili henüz konuşamadı.

Sn. Ince'de bu işin peşini bırakmayacağını söyleyerek meydan okudu. Anlaşılan o ki CHP'nin jakoben ve monşer takımı kongre öncesi İnce'yi ekarte etme peşinde.

Ha bunlar CHP'nin kendi sorunları, karışmakta istemem. Ama kızmayın güzel kardeşim bu millete kızmayın, siz oldukça Recep Tayyip Erdoğan double double devam eder, 2023 ve 2053'e kadar devam eder.

Kendi içerisinde barışı ve dirliği sağlayamamış bir siyasi camia Türkiyede birliği nasıl sağlayacak? Devlet ciddiyetinden uzak bir şekilde bu ülkenin en tepe kadrosunu kendileri ile hesaplaşmak yerine, kendi iç problemlerinin ortasına atan CHP'nin üst yönetimi 82 milyona, Sn. Cumhurbaşkanına ve en önemlisi kendi tabanına kocaman bir özür borçludur.

Bu ince parodinin kurgulayicısı kimdir bilmem ama aklıma bir formül geldi

Kılıçdaroğlu+İnce/Rahmi Turan
=İmamoğlu

Bu işin kazananı İmamoğlu olur mu sizce? Muharrem Ince' nin bahsettiği tekne toplantısında kimler kimler ile viski içiyordu, bunların iyi analiz edilmesi lazım,

Birileri birilerinin önünü açıyor, ve CHP'deki ulusalcı kanat partiden uzaklaştırılıyor, lakin ben yine de söyleyeyim, CHP üst yönetimi Külliye ile Balgata bakacağına İBB binasına baksa onlar için daha iyi olur.

İnce'ninde dediği gibi
"CHP içinde bir grup var, Bu sorun çözülmeden CHP temiz siyasetten bahsedemez"

Saygı ve hürmetlerim ile.

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 20 Nisan 2024, 08:38 tarihinde yazdırılmıştır.