HAYAT BİR VARIŞ NOKTASI DEĞİL, BİR YOLCULUK

Yazar - Burcu Çalışkan

HAYAT BİR VARIŞ NOKTASI DEĞİL, BİR YOLCULUK  

Kişisel gelişim “ insanın içindeki sınırsız gücün farkına varabilmesi, var olan potansiyelinin neler olduğunu kavrayabilmesi ve bunu kullanabilmesi”’ yeteneğidir.

Bir an için gözlerinizi kapatın ve kendinizi tüm hedef ve ideallerinize ulaşmış, tüm kötü alışkanlık ve özelliklerinizden kurtulmuş şekilde hayal edin. Kendi kendinize yetebildiğiniz, keyifli, anlamlı ve güçlü bir yaşam sürdüğünüzü düşünün. Çizdiğiniz resimdeki tüm boşlukları ve detayları doldurun.

Hayalinizdeki kişiye ulaşmanın, resmettiğiniz hayatı yaşamanız zor değil. 

Hedeflerinizi belirleyin ve gözünüzde canlandırın. Gözünüzde canlandırdığınız hayatı, şu an yaşadığınız hayatla kıyaslayın. Bugün bulunduğunuz yerin, hayalinize ne kadar uzak olduğunu gözden geçirin. Gitmeniz gereken daha çok yol olduğunu düşünüyorsanız, telaşa kapılmayın. Çünkü, hayat aslında bir varış noktası değil, bir yolculuktur. Önemli olan, varmanız gereken yere doğru yol alırken, yolculuktan da keyif alıyor olmanız.

Hedeflerinizi belirledikten sonra, bu ideali sık sık gözünüzde canlandırın. Çünkü hedeflerinizi kendinize hatırlatmak, yolunuzu çizmenize yardımcı olacak ve ilerlemek için ihtiyacınız olan motivasyonu sağlayacaktır.

Peki hedeflerimize nasıl ulaşacağız?

Kişisel gelişimin önemi, tam da bu noktada ortaya çıkıyor. Çünkü kişisel gelişim konsepti, aslında, hedeflerimize ulaşmak için ilerlediğimiz yolda yaşadığımız değişim ile besleniyor. Hedeflerimiz yolunda ilerlerken yaşadığımız bu değişim ise, hayatımızı olumlu yönde geliştiren basamakların ta kendisi oluyor.

Kişisel gelişim sürecinde, genellikle alınan somut sonuçlara odaklanma yönünde bir eğilim görülüyor. Ancak aslında, iletişim becerilerinizi geliştirmek ya da başarılı planlar yapmak kadar; hayatınızı daha yüksek bir standarda çekmek için gösterdiğiniz çabalar da, hayatınıza değer katıyor.

Kişisel gelişim süreci, hayatın her alanını etkisi altına alan uzun bir süreç. Çünkü, kişisel gelişimimiz için çaba gösterirken, aslında yaşamak ve bundan keyif almak konusunda da birçok şey öğreniyoruz. Öğrenmenin ve gelişmenin yarattığı motivasyon ve heyecan, bizi hedeflerimiz konusunda daha istekli hale getiriyor.

Kişisel gelişim, kendimizin ulaşabileceğimiz en iyi versiyonu haline gelmemiz için gereken motivasyonu ve araçları sağlıyor. Bu süreç sadece kendimize odaklanmaktan öte, etrafımızdaki kişileri de referans çerçevemize eklememize olanak veriyor. Bakış açımız genişledikçe, fırsatlar ve olasılıklar konusundaki farkındalığımız da artıyor. Kazandığımız farkındalık ise, her yeni güne pozitif bir şekilde uyanmamıza yardımcı oluyor.

Kişisel gelişim bir diğer olumlu etkisi, rutinden kurtulmamıza olanak sağlamasıdır. Rutin, hayatın sürekli kendini tekrar ettiği bir yaşam düzeniyken; değişimin olmadığı bir hayat, gelecekle ilgili beklentilerin de azalmasına neden oluyor. Kişinin dünyası gelişmedikçe, öğrenmek de manasız bir hal alıyor.

Hepimiz, daha iyi bir yaşam sürmenin hayalini kurarken, güzel şeyler başarmak ve hayatımızı bir anlam ifade etmesini istiyoruz. Ne var ki, yaşamın üzerimize yüklediği sorumluluklar ve neden olduğu hayal kırıklıkları yüzünden, bu hayallerimizden çok çabuk vazgeçebiliyoruz. Gelişimin ve vizyonun olmadığı bir hayat, bu noktada kapana sıkışmış ve hiçbir yere varmayan bir döngü gibi hissettiriyor.

Gerçek şu ki, hepimiz hayatımızın kontrolünü ele alma ve hayallerimizi gerçekleştirme kapasitesine sahibiz. Bu durum, sürekli öğrenmemizi, kimi zaman inandığımız şeylerden vazgeçmemizi gerektiriyor olabilir. Ancak düşünün, bundan daha heyecanlı ne var?

Kişisel gelişim, hayallerinize ulaşmanın, hayatınızı değiştirmenin ve dünyaya katkıda bulunmanın etkili bir yolu. Yapmanız gereken tek şey, her ne olursa olsun hayallerinize tutunmak ve her yeni günü sizi hayalinize bir adım daha yaklaştıracak bir fırsat gibi görmek.

Kişisel gelişim, heyecan dolu, tatmin edici, fırsatların sonsuz ve seçeneklerin sınırsız olduğu bir yaşama açılan bir kapı. Böyle bir şansınız varken, hayatınızın elinizden akıp gitmesine izin vermeyin, çünkü bundan daha fazlasını hak ediyorsunuz. .

Sevgiyle kalın.

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 28 Mart 2024, 11:12 tarihinde yazdırılmıştır.