AK PARTİ’NİN DOĞUŞU, BÜLENT ECEVİT’İN ÖLÜMÜ

Yazar -

AK PARTİ’NİN DOĞUŞU, BÜLENT ECEVİT’İN ÖLÜMÜ  

3 Kasım 2002 günün de yapılan genel seçimde Ak Parti müthiş bir çoğunlukla iktidar oldu. Aklım da kaldığı kadarıyla o günün meclisinde ki (550) beş yüz elli vekilin (368) üç yüz altmış sekizini kazanmıştı. Gerçi yüzde otuz dört falan oy aldı ama CHP ve Ak Partinin dışında ki MHP doğru yol, Ana vatan ve Uzan’ın partisi Genç partinin barajı aşamamasından dolayı mecliste öyle bir aritmetik oluştu.

Bu seçime Türkiye’yi Devlet Bahçeli getirmişti. 2002’nin bir yaz başlangıç günlerinde Bursa’nın koca yayla bölgesinde partilileriyle piknik yaparken yaptığı konuşmada Bahçeli “Bu problemi bir genel seçim çözer. Kasımın üçünde seçime gidelim…’’ diyerek erken seçimin tarihini de beraber ilan etmiş oldu. Bahçeli ve partisi o zaman iktidar ortağıydı kendisi de Başbakan yardımcısıydı. MHP ANAP ve DSP koalisyonu vardı Başbakan da Ecevit idi. Bahçeli’nin seçimin tarihini ilan etmesi koalisyonun da sona ermesi demektir.

‘’ Bülent Ecevit Ölümü ‘’

Her ne kadar Ecevit’in ölümü 5 Kasım 2006 ise de manevi ölümü 2002’de başlamıştır. Sonraları Türkiye’yi erken seçime götüren Bahçeli ‘’ Neden böyle yaptın?’’ denildiğin de, çok makul ve ibret alacağımız şeyler anlattı, diyor ki Bahçeli ‘’ Bir gün Bakanlar kurulu toplantısındayız Başbakan Ecevit, Kemal Derviş’e soruyor ‘’ Efendim ekonominin düzelmesi için daha neler yapmalıyız? ‘’  Derviş ‘’ Başka bir bakış açısına ihtiyaç var. “Ecevit tekrar soruyor” Nasıl bir bakış açısı? “ Derviş” Yeni bir perspektif…’’ deyip duruyor. Ben elimdeki peçeteye “Lütfen toplantıyı sonlandırınız’’ notunu yazarak Hüsamettin Özkan’a uzattım ve toplantı sona erdi. Anladım ki Kemal Derviş’in kafasın da bizlere açıklamayacağı bir şeyler var. Diğer sebepleri de gördüğümüz de ABD ve iş birlikçilerinin planını apaçık ortadaydı. Seçimin günün ilan etmekten başka yol yoktu…” diyor Bahçeli. O günleri unutmayın Ecevit’i Ankara’da bir hastaneye kapattılar, öldürmeye çalıştılar. Kaçtı da kurtuldu (MİT kaçmasını söylemiş) öldüremeyince aynı ekip millet vekillerini üçer beşer partisinden ayırıp İsmail Cem (İpekçi)’nin partisine taşıdılar. İsmail Cem bir Yahudi dönmesidir, Tam ABD’nin adamıdır, onu başbakan yapmaya çalışıyorlardı. Derviş denilen ithal, bakan da zaten bu işler için ABD’den getirilmişti. Eğer başarabilselerdi Darbe falan yapmadan Türkiye’ye bir başka yoldan el koymuş olacaklardır. Bahçeli bu oyunları gördü Türkiye’yi Türk Milletinin iradesine sundu Türk Milleti de ölçtü biçti hükmünü verdi ve Ak Parti ve Erdoğan’ı iktidar yaptı. Çokta iyi yaptı. Şunu da unutmayalım. Ecevit CHP’li değil DSP’liydi. “CHP’ye acımayın” sözü ona aittir.

Saygılarımla.


http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 17:46 tarihinde yazdırılmıştır.