ÜLKESİNE VE ATASINA BAĞLILIĞI İLE GEÇEN BİR YAŞAM: AMİRAL SONER POLAT

Yazar - Servet Şenyiğit

ÜLKESİNE VE ATASINA BAĞLILIĞI İLE GEÇEN BİR YAŞAM: AMİRAL SONER POLAT  

Emekli Tümamiral Soner Polat’ı 30 Eylül 2019 tarihinde 61 yaşındayken sonsuzluğa uğurladık. Amansız hastalığın pençesinden kurtulamadı .  Kimdir Soner Polat Komutan? 1958 Van doğumlu ve Deniz Harp Okulu 1979 mezunu. Deniz Kuvvetlerinde gemi komutanlığı, komodorluk, Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanlığı , Roma Büyükelçiliği Deniz Ateşeliği gibi başarılarla dolu birçok görevlerde bulunmuş pırıl pırıl bir amiral, bir paşa.

11 Şubat 2011 tarihinde alçak ve hain Balyoz kumpası nedeniyle tutuklanarak Hastal Cezaevi’ne konuldu. Yüksek Askeri Şura tarafından emekli edildi ve Silivri Cezaevi’ne gönderildi. Balyoz davasından 18 yıl ceza aldı ve cezası Yargıtay tarafından onandı. Anayasa Mahkemesi’nin hak ihlali yapıldığı gerekçesiyle aldığı karar sonucu 19 Haziran 2014 tarihinde tahliye edildi.

Fettullah Terör Örgütü’nün hedefinde olduğu için üç yıl dört ayını cezaevinde geçiren Soner Polat komutan cezaevinden çıktıktan sonra da Atatürkçü, Ulusalcı , Cumhuriyetçi görüşlerinin gereklerini yapmıştır. “Mavi Vatan” tanımını bizlere kazandıran ve yazdığı kitaplarla iz bırakan Soner Polat komutan, Rusya ile uçak krizinden  sonra, Tümgeneral Beyazıt Karataş,  Korgeneral İsmail Hakkı Pekin ve Yunus Soner’den oluşan Vatan Partisi heyeti ile Rusya’ya giderek ilişkilerin düzelmesinde büyük rol oynamıştıYanlızca Rusya ilişkilerinin düzeltilmesine de katkı yapmadı Soner Polat Amiral; ülkesine katkı sağlamak amacıyla Çin’ e , Suriye’ ye giden ve görüşmeler yapan heyetlerinde içindeydi.

Bu ne garip çelişkidir ki veya sahtekarlıktır ki ; kendilerini Atatürkçü olarak tanımlayan birileri, Atatürkçü , Devrimci komutanlarımız Ergenekon ve Balyoz kumpasları nedeniyle zindanlarda yatarken seslerini çıkarmayanlar, Soner Polat komutanın  ölümünde ve cenazesinde de sessiz kaldılar . Ergenekon ve Balyoz kumpasları sırasında Fetöcü yayın yapanlar, yalan haber yapıp sahte belgeler yayınlayanlar ,yazanlar çizenler için ise bugün övgüler düzüyorlar .

Işıklar yoldaşın olsun Son(suz)er Polat komutanım.

servetsenyigit@gmail.com

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Nisan 2024, 06:32 tarihinde yazdırılmıştır.