ABD TEMSİLCİLER MECLİSİ YETKİSİZDİR

Yazar - Servet Şenyiğit

ABD TEMSİLCİLER MECLİSİ YETKİSİZDİR  

ABD Türkiye ilişkileri her geçen gün daha kötüye giderken ABD Temsilciler Meclisi Türkiye’yi köşeye sıkıştırmaya çalışıyor ve “Ermeni soykırımı” yalanına sarılıyor. ABD Temsilciler Meclisi Ermeni soykırımı yalanını onayladı.

Zamanlamayı da öyle ayarlamışlar ki, Türkiye 100 yıl önce emperyalizme karşı zafer kazanan dünyadaki ilk ülke olarak, başı dik bir ülke olarak Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. yılını kutladığı tarihi, 29 Ekim’i tercih etmişler.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM)’nin Perinçek – İsviçre davasında ki kararında şöyle yazıyor; “parlamentolar, hükümetler, yerel yönetimler, belediyeler ve benzerleri herhangi bir eylemin soykırım suçunu oluşturduğu konusunda hüküm kuramazlar, karar veremezler. Aksine bu türlü girişimler çağımızda dünya barışını tehdit eden en önemli araçlardan birini oluşturan nefret suçunu teşkil eder.” Bu karar tapu gibidir, değiştirilemez.

ABD Temsilciler Meclisi’nin aldığı karar bu nedenle geçersizdir. ABD Türk düşmanlığında sınır tanımıyor. Batı Asya’da yenildikçe ve kovuldukça daha da hırçınlaşacaktır. On binlerce TIR silah verdiği, eğittiği ve ‘kara gücüm” dediği terör örgütleri Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yok edilmektedir. ABD, TSK’nın Barış Pınarı Harekâtı’na karşı çıkmak ve ileride de kullanmak amacıyla bu kararı almıştır.

ABD Temsilciler Meclisi’nin kararını kınamak için TBMM’ de yapılan oylamada AKP, CHP, MHP ve İyi Parti kınama yönünde oy kullanırken HDP’nin ret oyu vermesi iyi değerlendirilmelidir. Kim kimden yana? ‘Türkiye soykırım yapmıştır’ diyen ABD’yi kınamayan siyasal patiyi meclise taşıyanların ve her yıl, vergilerimizle bu partinin kasasına 0n milyonlarca lira aktarılmasına neden olanların seçmenlerine bunu iyi açıklamaları gerekmektedir.

Daha geçenlerde, Trump’ın RTE’ ye ve dolayısıyla Türk Ulusuna hakaret dolu mektup gönderdiğini de unutmayalım.  AKP Hükümeti, gelen mektuba da, soykırım iddialarına da gerekli yanıtı verememiştir. Halkımızın tepkilerini okuyamamıştır ve tavrını koyamamıştır.

Unutulmamalıdır ki; Türkiye ABD’ye karşı masada da, sahada da kazanan taraftır ve bunu değerlendirmek gerekmektedir. Zaman savunma değil atak zamanıdır. En başta RTE ABD’ ye gitmeyerek Türk milletinin tepkisini göstermelidir. Çok istiyorsa Trump Ankara’ ya gelsin. Ayrıca; İncirlik ve Kürecik üsleri başta olmak üzere tüm üsler Amerikalılara kapatılması da gündeme getirilmelidir.

servetsenyigit@gmail.com

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 02:58 tarihinde yazdırılmıştır.