TÜRKİYE’DE MEHMETÇİĞE SELAM , AVRUPA’DA SELAMOFOBİYE DEVAM

Yazar - Servet Şenyiğit

TÜRKİYE’DE MEHMETÇİĞE SELAM , AVRUPA’DA SELAMOFOBİYE DEVAM  

 

Barış Pınarı Harekatı tüm ülkeden çok büyük destek aldı ve alıyor. Tüm spor dallarında başarılı olan ve madalyalar kazanan sporcularımız Mehmetçiğimize destek olmak, başarılarını Mehmetçiklerimizle paylaşmak için asker selamı veriyorlar. Futbolcularımızdan güreşçilerimize, jimnastikçilerimizden boksörlerimize hepsi selam gönderiyorlar.

Ulusal Futbol Takımımızın Arnavutluk maçında attığı golden sonra futbolcularımızın asker selamı vermeleri batıyı hemen rahatsız etmeye başladı. Yanlızca, Avrupa spor caiması da değil, tüm Avrupa kamuoyu Türk futbolcuların hareketlerini izlemek için seferber oldular.

Derken, Ulusal Futbol Takımımızın Fransa’da Fransa ile berabere kalırken, beraberlik golü sonrası futbolcularımız Mehmetçik selamı verince yayıncı kuruluş bir skandala imza attı. Futbolcularımızın sevinçlerini yayınlamadı. Bunun sıradan bir sansür olmadığını belirtmek gerekmektedir. Sonrasında UEFA devreye girerek Ulusal Futbol Takımımız için soruşturma başlattı. Fransa Spor Bakanı UEFA’ nın Türkiye’ ye karşı sert yaptırımlara gitmesini istedi.

Avrupa basını bu selamlamalar nedeniyle, yanlızca Türk hükümetini değil, tüm Türkleri faşist olarak nitelemektedir. Olaylara baktığımızda takım oyunlarıyla da sınırlı olmadığını görüyoruz.

Almanya 2.Lig,  Hamburg St. Pauli takımında futbol oynayan Cenk Şahin “Mehmetçiğimizin yanındayız” diye sosyal medya da mesaj çekti diye takımdan kadro dışı bırakıldı. İşi o kadar detaylandırdılar ki, Münih’te amatör bir Türk takımı hakkında soruşturma başlatıldı. Almanların selamofobisi mahalle takımları düzeyine indi.

Eş zamanlı olarak İtalyan takımlarında oynayan Türk futbolcular için de linç kampanyası başlatıldı. İtalyan siyasetçiler ve gazeteciler, Türk futbolcuların İtalyan kulüplerinden kovulmalarını talep ettiler.

Avrupa’da aşırı sağdan aşırı sola, tüm siyasetçilerin Türk düşmanlığında birleşmiş olması bize bir mesaj vermelidir. Sorunun boyutları, bizim haklı davamızı Batılılara anlatamıyor olmamızın ötesine geçmiştir. Doğrusu, Avrupa’da faşizm hortlamıştır ve bu seferki yakıtı, bin yıllık bir nefretin ürünü olan Türk düşmanlığıdır.

servetsenyigit@gmail.com

 

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 16:23 tarihinde yazdırılmıştır.