KÜFÜR TEK MİLLETTİR

Yazar - Ahmet Bostancı

KÜFÜR TEK MİLLETTİR  

Küfür: Gerçeği inkar etmek, gizlemek, örtmek, inanmamak, batılın temsilcisi olmak demektir. İlk insanı haksız yere katleden Kabil’le başlayan, Firavn’lar, Nemrutlar, Ebu Cehil’ler, Ebu Lehep’lerle devam eden yoldur. Temsilcilerine Kafir denir.

İman ise; küfrün tam aksine inanmak, Hak’kı onaylamak demektir. Peygamberlerin, doğruların, güzelliklerin, Hak’kın tarafında olmak demektir. Adem(as)le başlayıp, İbrahim(as), Musa(as), Yusuf(as), Muhammed(as), sahabeler, evliyalar, alimlerle… devam eden yoldur. Temsilcilerine Mümin denir.

Kur’an-ı Kerim kafirleri şöyle anlatır:

“Şu muhakkak ki inkâr edenleri uyarsan da, uyarmasan da onlar için birdir. Onlar inanmazlar. Allah onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir. Gözlerinin üzerinde bir de perde vardır. Ve büyük azab onlaradır. İnsanlardan öyleleri de vardır ki, inanmadıkları halde, "Allah'a ve ahiret gününe inandık." derler. Allah'ı ve müminleri aldatmaya çalışırlar. Halbuki sırf kendilerini aldatırlar da farkına varmazlar. Kalplerinde hastalık vardır. Allah da onların hastalığını arttırmıştır. Yalan söylemelerine karşılık onlara elem verici bir azab vardır. Hem onlara: "Yeryüzünde fesat çıkarmayın." denildiğinde: "Biz ancak ıslah edicileriz." derler. İyi bilin ki, onlar ortalığı bozanların ta kendileridir, fakat anlamazlar.” (Bakara: 6-12)

Küfrün gayesi, sadece dünya ile sınırlıdır. Zevk, sefa, keyif, zenginlik için tüm imkanlarını seferber eder. Gücünü, bilgisini sadece menfaati için kullanır. Kendinden başkasını düşünmez. Emperyalisttir. Dünyanın kaynaklarını elde etmek için kural tanımaz. Kan döker, can alır. Merhametsizdir. Kötülüklerin yayılması için çalışır. Kötülükleri ranta çevirir. Beslendiği bilgi kaynağı hevesleri, arzuları ve şeytani duygularıdır.

Gerçek inananlar; Hakkı, adaleti, ilmi, güzellikleri temsil eder. Merhametlidir. Yardımseverdir. Kural tanır. İnsana, hayvana, çevreye değer verir. Allah’a, ahirete, hesaba, cennete, cehenneme inanır. Temel düşüncesi dünyanın geçici menfaatleri değil, Allah rızasıdır. Beslendiği bilgi kaynağı Kur’an ve sünnettir. Kur’an-ı Kerim inananlara şu uyarılarda bulunur:  

Kim Allah’ı, O‘nun peygamberini ve inananları dost edinirse, bilsin ki şüphesiz Allah taraftarları galiplerin ta kendileridir.” (Maide:56)

“Ey iman edenler! Yahudileri ve hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden kim onları dost edinirse şüphesiz o da onlardandır. Allah zalimler topluluğunu hidayete erdirmez.” (Maide:51)

                                                                                                                      

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 28 Mart 2024, 20:27 tarihinde yazdırılmıştır.