ÖZGÜRLÜK SUÇU ÖVMEK DEĞİLDİR.

Yazar - Servet Şenyiğit

ÖZGÜRLÜK SUÇU ÖVMEK DEĞİLDİR.  

Memlekette demokrasi var, özgürlük var söylemleriyle istediğini söyleme hakkı oluğunu savunanların unuttuğu bir gerçek var. Türkiye gerçeği. Jeopolitik konumunu görmezden gelerek ülkesinin bölünmesine çanak tutmak demokrasi ve özgürlük olamaz. Coğrafi konumu ve genç nüfusu nedeniyle Türkiye hedef ülke konumundadır. İster demokratik, ister anti demokratik olsun, dünyada hemen hemen her devletin ilan edilmiş ya da edilmemiş yaşamsal çıkarları vardır.

 

Anımsarsanız; Pucca lakaplı sosyal medya fenomeni Pınar Karagöz yaptığı paylaşımlarda uyuşturucu kullanımını özendirdiği gerekçesiyle 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Karar sonrasında Pucca’nın paylaştığı tivitlerin ifade özgürlüğü olduğunu savunanlar olmuştu. Hatta olayı sulandırmak ve amacından saptırmak için, ‘ tecavüzcüler ,tacizciler dışarıda Pucca içeride’ diyerek anlamsız kıyaslayanlar  bile olmuştu. Tecavüzcüler de uyuşturucuya özendirenler de hak ettikleri cezayı almalıdır.

 2 milyon takipçisi olan birinin uyuşturucuya özendirmesinin ifade özgürlüğüyle ilgisi olamaz. Uyuşturucuya özendirmek özgürlük değildir ,suçtur. Kişinin özgürlüğü , kişinin sorumluluklarından ayrı düşünülemez.

Bu durum siyasette de geçerlidir. 2013 yılında  Kazlıçeşme’ deki etkinlikte konuşan HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder  “"Size Kürt halk önderi Sayın Öcalan'ın selamını getirdim. Bugün de Kürdistan'da, onun onurlu evlatlarıyla onur duyuyoruz" demişti. Gerçekten de bu sözler bölücü terör örgütünün propagandasıdır ve ifade özgürlüğü ile, demokrasi ile hiçbir ilişkisi yoktur. Türk Silahlı Kuvvetleri PKK terör örgütüyle savaşırken, yıllardan beri binlerce şehit verilmişken bunun propangandası yapılamaz. (ben HDPKK dediğimde bana aralarındaki farkı anlatmaya çabalayanların da kulakları çınlasın). Bunun sonucunda da ‘terör örgütü propagandası yapmak’ suçundan 3 yıl 6 ay hapis cezası almıştı. Aynı davada Selahattin Demirtaş da 4 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Ancak, geçenlerde Anayasa Mahkemesi HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in ifade özgürlüğünün ihlal edildiğine karar vermiştir. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2’nci Ceza Dairesi (istinaf), yerel mahkemenin kararını yerinde bulmuş ve ceza kesinleşmişti. Mahkemeler arasındaki çelişkili durumu da anlamak mümkün değil.

servetsenyigit@gmail.com

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 26 Nisan 2024, 00:30 tarihinde yazdırılmıştır.