Hangisine inanalım ?

Yazar - Ertan Bayer

Hangisine inanalım ?  

24 Haziran 2018 Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce AK Parti  Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz,  Kırklareli yerel basınına bazı açıklamalarda bulunmuştu. Yaptığı açıklamalarda Lüleburgaz Yeni Devlet Hastanesi’nin 2019 yılı içinde açılacağını, Lüleburgaz Çevre Yolu’nun 2019 yılı içinde yapılacağını, DSİ tarafından hazırlanan Lüleburgaz Dere Projesi’nin 2019 yılında başlayacağını, Lüleburgaz –Pınarhisar arasındaki Duble  Yol ve Kavşak Projesinin  2019 yılında başlayacağını söylemişti. Yani seçimden önce bu sözleri verdi.

 

Sonra 2019 yılının İlkbahar ayların sırasında sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Lüleburgaz’a yapılacağını açıkladığı Lüleburgaz Devlet  Hastanesi Projesi , Lüleburgaz Dere Projesi, Lüleburgaz Çevre Yolu Projesi  ve Lüleburgaz –Pınarhisar arası Duble Yol ve Kavşak Projesi’nin bütçe olmadığı için 2020 yılına ertelendiğini açıkladı.

 

Sayın Vekilimiz,  Kasım 2020 ‘de Milletvekili Genel Seçimleri’nin yapılacağı söylenmeye başlandığı zaman olan Eylül ayının ilk günlerinde sosyal medya hesabından “Pınarhisar Çevre Yolu Hayırlı olsun” diye bir açıklama yaptı.

 

Lüleburgaz’ın başlanmış 4 projesi durdurulurken Pınarhisar’a yeni proje başlayacak paylaşımı göz boyamamı yoksa gerçek mi ?   Merkez nüfusu 120 bin olan Lüleburgaz’ın bir spor salonu bile yokken merkez nüfusu 80 bin olan Kırklareli’ne ikinci spor salonunun yapılması adaletli bir yatırım mı ? diye düşünmeden bu paylaşımları yapmak doğru mu ?  

 

Peki biz kendisine soralım!  Lüleburgaz’a yapılmasına başlanan 4 proje bütçe yok diye durdurulurken Pınarhisar’a böyle bir yatırım yapılır mı? Biz iktidar milletvekilinin hangi açıklamasına inanalım?  Diyelim ki Pınarhisar Belediyesi’ni  AK Parti kazandı  diye yapılıyorsa Lüleburgaz’dan da AK Parti’ye belediye seçimlerinde 13 bin oy, il genel meclisi seçimlerinde 20 bin oy çıkmadı mı?

 

Peki iktidar partisi milletvekili bunları yaparken muhalefetin  2 milletvekili hiç bu adaletsizliği sorguladı mı?  İşte tüm bunları sorma vakti yaklaşıyor.

 

Lüleburgaz halkı bunları unutmamalı, parti gözetmeksizin, Lüleburgaz’da başka, Ankara’da başka açıklamalar yapan  milletvekillerinden kurtularak, önce Lüleburgaz’ın sonra Kırklareli’nin çıkarlarını koruyan özellikle de Kırklareli’nin havasına, suyuna, ormanına sahip çıkacak ve bunun lobisini Ankara’da yapacak milletvekilleri seçmeli..

 

Kalın sağlıcakla…

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 23 Nisan 2024, 12:56 tarihinde yazdırılmıştır.