“Varsa yoksa CHP”

Yazar -

“Varsa yoksa CHP”  

Bir yıla yakın bir süredir bu köşede yazıyorum. Bazen ciddi, bazen mizahi, biraz magazin, yargılamadan, abartmadan, her türden, duygudaşlık kurarak, tarafsız, yansız, objektif yazılarımı sizinle paylaşıyorum. Seçtiğim konular ise eğitim, spor, ekonomi, sorularınız, sorunlarımız, yaşattıklarımız, yaşadıklarımız, ya da yaşayacaklarımız oldu.

Hayret ettiğim birkaç köşe yazarı var ki konu kıtlığı çekiyorlar her halde. Okuyup delirmemek elde değil. Hatta akıllı kalmaya çalışmayı bile delilik sayabilirim. 365 gün bıkmadan, usanmadan yazdığı tek konu var. CHP…  

Çorlu'da bir tren faciası, Kazada yaşamını yitiren 24 canın ailelerinin acısı gündeminde yok. Kadına şiddet, kadın cinayetleri, çocukların kaçırılmaları, istismar edilmeleri, işkenceyle hayatlarının karartılması ve öldürülmeleri gündeminde değil.

Çevreye karşı duyarlılığımızı yitirdik; Çevreyi mahvettik, çöplerimizi bıraktık, yeşili düşmanmışçasına tüm şehirlerimizden sildik, asrın projeleri adı altında ormanlık alanları tahrip ettik bunlar gündeminde değil.

Hayvanlara zarar verdik, cansız bedenlerine şiddet uyguladık, kendilerini savunma hakkı olmayan canlılara akla hayale sığmayacak işkenceler yaptık, hayvanlara nefes alacak alan bırakmadık, gündeminde değil.

Tarihimize saygı duymadık; Tarihimizi koruyamadık, Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi ızgara bacaları, klima üniteleri ile cami de PVC cam balkon ile kapatıldı. Restorasyondan bihaber olduğumuzu cümle aleme kanıtladık, hiçbir şeyden ders çıkarmadığımız yine gündeminde değil.

1926 yılında Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla kurulan, Türkiye'nin ilk şeker fabrikası Alpullu Şeker Fabrikasının satılmasıyla birlikte Türkiye'de kamuya ait işletme sayısı 71'e kadar düştü. Savunma sanayimiz de satıldıktan sonra satılacak yerimiz kalmadı. Toprağın insansızlaştırılması ve insanın topraksızlaştırılmasına, toprağını yitiren insanın ucuz iş gücü haline getirilmesine bir itirazı yok. Bunlarda gündeminde değil.

Çağımızın hastalığı her gün birçoğumuzun yakınını aramızdan alan Kanser gündem değil, Ergene, yeraltı sularımız gündem değil. Vekillerimizin verdiği sözler, Kırklareli’mize yapılan, yapılamayan yatırımlar gündem değil.  

Varsa yoksa CHP; CHP başkanına, CHP’li belediye başkanlarına, milletvekillerine hatta seçmenine. Gündem ne olursa olsun, sataşmadan, laf sokuşturmadan duramazlar. Özel eğitimden geçmişler herhalde. CHP’yi kötülemek, yerin dibine batırmaktır tek işleri. CHP’yi, CHP’lileri, laikleri ve Cumhuriyeti aşağılamak, suçlamak, itibarsızlaştırmaktır diğer işleri.

Köşelerinde, CHP dışındaki siyasilere, cemaatlere, derneklere küçücükte olsa eleştiri içeren bir kelimeye bile yer vermezler. Bunu dini bir vecibe, milli bir ülkü gibi görürler. Kim mi bunlar?

Faizin haram olduğuna inanılar ama kabak çekirdeğinden bile servet yığmaya çalışırlar. Irkçılık yapalar. Kişinin Ermeni ya da Rum olmasını “kötülük” için yeterli sebep sayarlar. Unutmayın ki Türk’ün, sarışın mavi gözlüsü de olur, karakaşlı, kara gözlüsü de. Türk memleketinde yaşamayı sevmişse, Türk kültürünü ve Türk töresini benimsemişse, hayata ve insana sevgisi varsa, insana özgü erdemlere gönülden bağlanmışsa, o artık Türk olmuştur. Bunu Ne mutlu Türküm diyene diyerekten dünyaya ilan eder.

Ülkenin bu hale gelmesini yönetenler bile itiraf ederken, bu zatlar yönetenler sorumludur diyemezler. Dilleri  varmaz. Günah keçisi  bellidir.  Yetmiş  yıldır  iktidar  görmemiş CHP ye yüklen, tüm bunların sorumlusu CHP diye küfret, suçla, aşağıla, eleştir babam eleştir. En  kolay yol bu. Elini vicdanına at be kardeşim. Niye ha bire CHP de CHP?

Çünkü siz vicdanı cüzdanla değiştirdiniz, Çünkü siz imanı itaatle geçiştirdiniz, Çünkü siz dini para ile özdeşleştirdiniz, Çünkü  siz  saygı  yerine aba altından sopa gösterdiniz, Çünkü siz sevgi yerine kin kustunuz, Çünkü siz kardeşiz yerine ötekileştirmeyi tercih ettiniz, Çünkü siz liyakati sadakatle değiştirdiniz.

“Ümmetin afakını” yalancılık ve sahtekârlık öyle sarmış ki, korkarım çok yakında bu yalancılar ordusu başlarına bir de sahte peygamber bulabilirler, şimdiden adayları bile var gibi. Adının peygamber adı olması yetiyor herhalde… Sevgiyle kalın.

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 26 Nisan 2024, 01:46 tarihinde yazdırılmıştır.