CHP’de delege seçimleri başlıyor

Yazar - Ertan Bayer

CHP’de delege seçimleri başlıyor  

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nde Kurultay Takvimi, 30 Eylül 2019 Pazartesi günü takviminin açıklanması ile başladı. Lüleburgaz’ın kurtuluş günü olan 8 Kasım’da da Delege Seçimleri başlayacak.

 

Seçimlerde kimileri delege olmak için, kimileri de delege çıkarmak için yarışacak. Sonuç büyük bir ihtimalle parti içi küslükler olacak. Birbirleriyle belki de bir iki yıl küs kalınacak.  Ne için ? Birini ilçe başkanı, birini belediye başkanı, birini milletvekili yapmak için.

 

Oysa üyelerimiz ve delegelerimiz adamcı değil de partici olursa, oylarını adama değil partinin ilkelerine göre kullanırsa hem küslüğe gerek kalmaz hem de başarı gelir. Bu nedenle iktidara gelmeyi hedefleyen CHP’de üyeler delege çıkarmak için birbirini kırmamalı enerjisini parti içi mücadele için değil, iktidara gelmek için harcamalıdır.

 

CHP’li üyeler bir yerlere aday olanları da seçerlerken parti ilkelerini uygulayanları seçmeli, seçildikten sonra hırslarının esiri olanlara, kendisini bir yerlere getiren kişileri unutanlara da bir daha görev vermemelidir. CHP’li üyelerin bu seçimlerde yapacağı tercihler partiyi iktidara taşıyacaktır.

 

O zaman şimdi adamcı değil partici olmak zamanı, enerjiyi parti içinde değil iktidar olmak için harcamak zamanı, ülkemizi yeniden Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşadığı zamanda ki gibi Güçlü Türkiye yapma zamanı.

 

Kalın sağlıcakla…

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 16:17 tarihinde yazdırılmıştır.