Kasım 2020’de seçim mi var ?

Yazar - Ertan Bayer

Kasım 2020’de seçim mi var ?  

Türkiye’de siyaset hareketlendi.  Biz siyasetin hareketlendiğini yerel de CHP’den, genelde AKP’den anlıyoruz. CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nda büyük bir ihtimalle Aralık Ayı’nın ilk haftasında seçimli kongre yapılacak. Kongre de oy kullanacak olan delegeler de Ekim ayının ikinci haftası ile Kasım ayının ilk haftası arasında belirlenecek.  Seçilecek olan Lüleburgaz İlçe Başkanı ile seçilecek olan Kırklareli İl Başkanı büyük olasılıkla CHP’nin Kırklareli’nde iki milletvekili  olacaklar.

 

Gelelim genelde iktidar olan AKP’ye. Lüleburgaz’da aynı ilçe başkanı ile devam etmesine kesin gözle bakılan AKP’nin de  2019 yılı içinde kongrelerini tamamlayacağı konuşuluyor. Şu an Kırklareli’nde 1 milletvekiline sahip olan AKP, bundan sonraki seçimde bu milletvekilini ya İYİ Parti’ye ya da Ahmet Davutoğlu’nun  kuracağı partiye, ya da CHP’ye verecek gibi görünüyor.  Genel seçimlerde AKP’nin  50-70 arası, MHP’nin  ise 10 ile 20 arası milletvekili kaybetmesine kesin gözle bakılıyor.

 

Bunun sonucunda da Türkiye, Türkiye Cumhuriyeti olur. Yani Parlamenter sistem 2021 ‘de geri gelir. Ancak ondan sonra iktidara gelen partiler ne yapar onu hep birlikte göreceğiz. Lüleburgaz ve Kırklareli’nde ise ne olacağından çok seçilecek milletvekillerinin ne yapması gerektiğini konuşmak lazım.

 

Sınır kenti Kırklareli’ne turizmden daha fazla para kazandıracak projeler hazırlayabilecek ve bunları hayatı geçirebilecek,   Ankara’ya yaptırabilecek milletvekili seçmek lazım.  Çalışmaları sadece soru önergeleri ve özel gün açıklamalarından öte gitmeyen vekilleri seçmemek lazım.  Bu nedenle iyi düşünelim, taşınalım.  Bölge halkına iş imkanı sağlayacak çalışmalar yapacak vekilleri seçmek lazım.

 

Bugün kutlayacağımız Gaziler Günü’nde hatırlayalım ki yanlış tercihler en çok onları üzer sonra gelecek nesilleri.

 

Kalın sağlıcakla…

 

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 19 Nisan 2024, 09:56 tarihinde yazdırılmıştır.