BAZI İNSANLARIN KÖTÜYÜ GÖRÜPTE İYİYİ GÖRMEMESİ VİCDANLA İLGİLİDİR

Yazar -

BAZI İNSANLARIN KÖTÜYÜ GÖRÜPTE İYİYİ GÖRMEMESİ VİCDANLA İLGİLİDİR  

Benim bir arkadaşım var her olaydan hükümete kötülük ve tenkit çıkartanlardan birisidir. Geçen ay beni sormuş tanıyanlara da “gitsin de postanede millet para bekliyor görsün” demiş. Tesadüf ya bende tam onun dediği saatte postaneye uğradım, hakikaten büyük bir kalabalık vardı. Maaş almaya gelmişler veznede para kalmamış bankadan gelmesini beklemişler. Benim oraya geldiğim saatte de para gelmiş, parasını alan gidiyordu. Şimdi bunun kötülük neresinde? Hükümete nasıl bir tenkit çıkartılabilir? Tamam, postane idaresi para yetiştirmekte biraz gecikmişler bu mudur suç?

BİRDE OLAYA ŞURADAN BAKALIM. Buradaki kuyruk ne kuyruğu ne kalabalığıdır? Eskiden kuyruk denildiğinde yağ kuyruğu, sigara kuyruğu, gaz, benzin, mazot kuyruğu akla gelirdi. Böyle kuyruklarda ömrü geçen hatta ömrü bitip ölen nice insan tanırdık. Hele hastane kuyruğu, ilaç kuyruklara masallara konu olacak cinstendi. Postanede arkadaşımın istismar etmeye çalıştığı kuyruk para kuyruğuydu, para. Eskiden bu cins kuyruk yoktu doğru. Ama eskiden özürlüye maaş mı vardı? Özürlü evladına bakan anasına, ihtiyar anasına bakan kızına, ihtiyara sakata, fakire maaş mı vardı be vicdansızlar? Evet, ben maaşımı postaneden alıyorum (SSK emeklisiyim) Her maaş günü bu manzarayı görüyorum da devletimin merhametini anlıyorum. Sosyal devlet olma özelliğimizi düşünüyorum. Sizin işin bu tarafı hiç aklınıza gelmiyor mu?

GÖRMEK İSTEMEYENE NASIL ANLATACAĞIZ?

Gazetelerde gözüme ilişti, yeni İstanbul hava alanı uçaklarda yüzde sekiz yakıt tasarrufu sağlamış. Allah Allah olur mu? Olur olur. Neden mi? Birkaç yıl önce bir arkadaşım umreden gelmişti de anlatmıştı. “Eski hava alanında pistte yer olmadığından 95 dakika uçak İstanbul üzerinde dolaşmış” Yahu yüzde sekiz tasarruf ne demek? Sen gel bunu yirmi dört saat bu hava alanı aleyhinde yayın yapan geri zekalı satılmışlara anlat. Adamların niyeti iyilikleri görmek değil ki, kötülemek. Yakında açılan İstanbul, İzmir oto yolundan ilk ayda kotanın üç katı araç geçmiş, nasıl? Yahu kara vicdanlılar, bırakın olsun bu ülkeye milliyetçi ve vatanperverliğimin diri kalması için ben şu ülkem aleyhindeki gayri milli kanalları izlerim, adam şöyle diyor “Birkaç yol, köprü, tünel yaptınız da medeni mi oldunuz?” Yani yol, uçak, köprü medeniyet değilmiş. Peki nedir? Medeniyetler nedir? Ulan biz ilkokula giderken kitaplarımızda Avrupa’nın yollarının resimleri vardı bizi özendirirlerdi, onların ki medeniyette bizimki değil mi? 1978’de CHP hükümeti vardı. Bir yıllık ihracatımız ne kadar oldu biliyor musunuz? İki buçuk milyar dolar. Geçen yıl sadece hastanelerimiz yabancılardan o kadar para tahsil etmişler, biliyor musunuz? Şehir hastaneleri de bunların gözüne çok batıyor ya ondan dedim. İki göz ve kulağın arkasında bir de vicdan olmalıdır vesselam. Saygılarımla.

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 20 Nisan 2024, 14:44 tarihinde yazdırılmıştır.