“Bu İşler Böyle Olmaz”

Yazar -

“Bu İşler Böyle Olmaz”  

Yılda birkaç kez tıkanan caddemizin kanalizasyon hattı şanslısı bu senede ben oldum. Bayramı bodrumda geçirmeme vesile olanlara huzurunuzda binlerce teşekkürler. Bayram mesajı ve yazımı da size bodrumdan yollamak zorunda kaldım. Temizlik ve badana işleri bitince bayram ziyaretlerine başlayabilirim.

Temizlikten fırsat buldukça da gündemi sosyal medyayı takip ettim. Neler neler olmuş da bizim haberimiz olmamış.

CHP’li belediyelerde yaşanan skandal atamalar, işe alımlar büyük tartışmalara neden olmuş. İzmir Menderes, Selçuk ve Torbalı ilçelerinin yanı sıra Adana Seyhan’da da akraba atamaları derken Lüleburgaz Belediyesi de manşette. Biraz sosyal medyada gezinirken belediye meclis üyelerinin, Lüleburgaz Belediye Başkanlığının, gündemle ilgili kamuoyu bilgilendirmeleri derken, Baş aktör İsmail Yurdatapan’ın bayram kutlaması. “Beni merak etmeyin. Tatilim devam ediyor. Bayramlık ağzım açıldı. Yayınımız yeni başlıyor. Yine görüşmek dileği ile esen kalın.”  Bende merak ettim. Sen bırak badanayı boyayı, işe kimler alınmış liste ara. 20 kişi işe alınacak denmiş 20 kişi alınmış. Sorun nerede? Tanıyorum bu gençleri, yirmi sekiz sene ders anlattım, ne düşündüklerini, ne hissettiklerini iyi bilirim. Ben kefilim. Deniz Kılıç, Macit Yenice hep halkla iç içe, halkla ilişkiler saha görevini mi yapamayacaklar. Emre, Tolga, Erdinç, Furkan Benim bahçede yetiştiler bahçıvan mı olamayacaklar. LYFA İdari personeli olarak Tansel Göktaş değil de LYFA’nın yerini dahi bilmeyen Ben mi alınacaktım işe…

Hadi dürüst olalım. Evet, torpil kınanan bir davranıştır, ta ki o torpilin öznesinde yer alana kadar! Yalan mı? Tam sayıyı bilmiyorum. Diyelim ki 500 kişi başvuruda bulunmuş olsun. Bunlardan bir tanesi çıkıp ta ben kimseyi araya sokmadım diyebilir mi? Başkaları mevzu bahis olunca ağzımızı yaya yaya kötülemeyi, eleştirmeyi bilen bizler, konu biz olduğumuzda ve torpilin meyvesini yiyecek kişi biz olduğumuzda sus pus olmuyor muyuz? Ya da torpilligilleri eleştirmemizin sebebi kıskançlık değil mi? İçten içe imrenmiyor muyuz bu duruma? Doğru söyleyin "torpille" girebileceğimiz cillop gibi bir iş olsa, hangimiz reddederiz bu işi? Kaçımız karşı durabiliriz buna? Hele 70- 80 yıldır süren artık gelenek halini almış bu düzene. Yani günümüzde bir yere girdiysen ve bir tanıdık vasıtası ile olduysa bu iş kimse saklama gereği bile duymuyor artık. Eskiden susulurdu, el altından olurdu bu işler. Herkes söyler oldu kimden torpilli olduğunu. Kimin torpili daha büyük konuşulur oldu. Necati Hocam 7 yılda beni ilk 11’e bir kez yazdı bununda da Malik arkadaşımın torpili sayesinde olduğunu itiraf edebilirim. Eh artık dile düştü, Allah'ın bildiğini kuldan saklamak niye?
Ali Özgür Yurdatapan, Babasını referans göstermiş(Torpil yapmamış). İsmail Yurdatapan “Benim oğlum beceriksiz bir iş yapamaz” mı diyecekti. Tüm bu eleştiriler sonucunda başlamadığı işine başlamama kararı alan kardeşime CV sinide okuduktan sonra ben iş teklifinde bulunuyorum. Gel birlikte özel su ve kanal açma şirketi kuralım. Benim evin kanal problemini çözerek işe başlayabilirsin. Koskoca belediyenin 12 yıldır çözemediği problemi çöz. Bak bakalım o zaman kimse konuşabiliyor mu? Sen o zaman Belediyelerin CV lerini inceleyip iş seçersin. Tabi bu seferde yaş problemi yaratmazlarsa.

Olmaz hocam, bu işler böyle olmaz. Bu gençler gider, Hileyle, hurdayla kazanmaktansa, dünyanın en güzel yenilgilerini alan yerlere giderler. Akıllı adamlar bunlar, senin iki tane aptalına ezdirmezler kendilerini, düşünüyorlar, olana bitene bakıyorlar, kendilerine uygun bir dünya arıyorlar. Anlatabiliyor muyum?  Mülakat olmaz diyorsak. Başka bir çözüm daha önerebilirim.

İşe alınanlar, alınmayanlarla maç yapsın. İşe alınmayanların başında da Necati Kayhan Hocam sahaya çıksın… Herhalde Hocamın da adalet ve hakkaniyetinden şüphe duyacak değilsiniz değil mi? Sevgiyle Kalın…

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 19 Nisan 2024, 12:02 tarihinde yazdırılmıştır.