Gösteriş için kurban kesilmemeli

Yazar - Ertan Bayer

Gösteriş için kurban kesilmemeli  

Kurban Kesmek İslam Dini’nde kutsaldır. Hazreti İbrahim’den itibaren de kurban kesilmektedir.  Kesmekte ki amacı şükür etmek ve yoksul kimselerle dayanışmadır.

 

Ancak son 20 yılda ülkemizde özellikle dinde yaşanan yozlaşma ve gösterişin ön plana çıkması  ile Kurban Kesmek de bir gösteriş aracı olmuştur. Oysa Kurban gösteriş için kesilmemelidir.

 

İnsanlar bugün kurban kestiğini sosyal medyada göstermek için kendini adeta harap etmektedir. Ancak Kurban Kesen bu kimseler kurban etlerini ya kendine ayırmakta ya da yoksullar yerine şahsi çıkar birlikteliği  kurduğu kişilere vermektedir.

 

Bunun dışında başındaki  müdüre aylık 120 bin TL maaş ödeyen kurumlar, vatandaşlardan yurt dışındaki yoksullara bağış yapmak için kurban yardımı istemektedir. Oysa doğru olan önce ülkemizdeki yoksullara yardım etmektir.

 

Ülkemizde son 20 yılda artış gösteren yoksulluk son 10 yılda zirveye çıkmıştı. Son üç yılda ise ülkede yaşayanların yüzde 80’i borç içinde yüzerken yüzde yirmilik kesimin geliri diğere kesimin gelirine 10 kar fark atmıştır.

 

İyi yönetilmeyen ülkemizde hayır kurumlarının görevi önce kendi ülkesinde yoksullara daha sonra da komşu ülkelerde ki yoksullara yardım etmektir.

 

Kötü bir niyeti olmadan kestiği kurban ettiğinin yedide altısını yoksullara dağıtan tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramı kutlu olsun.

 

Kalın sağlıcakla…

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Nisan 2024, 16:05 tarihinde yazdırılmıştır.