Lüleburgaz ve çöp

Yazar - Metin Dikener

Lüleburgaz ve çöp  

Lüleburgaz Belediyesi çöp sorunlarını halletmek cadde ve sokaklarda çöplerin yere atılmasını önlemek adına çöp konteynerleri aldı. Tamam Belediye doğruları yaptı. Kötü görüntü ortadan kalktı. Fakat vatandaş bu duruma hala alışamadı. Çöp poşetlerini caddeye çıkan ya kapının kenarına yada konteynerlerin yanına bırakıyor. Vatandaşta demek ki zamanla doğruları yapacak, yanlışları bırakacak. Biraz daha medeni olucak. Bir de Belediye konteynerları trafiğe açık yolda araçların park ettiği tarafa koymasaydı, çöpler ortalıkta dolaşmaz, araçlarda çöp kokmazdı.

Kapalı cadde alanlarında yol ortasında siz siz olun bu yol tamamen yayalara  ayrılmış düşüncesine kapılmayın. Zira sessiz akülü ve de diğer  motorsikletler süratle yanınızdan geçerken size çarpmadığına şükredin. Motorlu araçları kullananlar yolun yayalara ait olduğunu bir bilse, biraz yavaş biraz da dikkat etse.

Trafikte bazı şoförler bilhassa yaya geçitlerinde yayalara  dikkat edip öncülük tanıyor. Duruyor. Yaya Vatandaşta şoförü selamlıyarak memnuniyetini dile getiriyor. Fakat bazı şoförler bu kaidelere uymadığı gibi yol vermeyi bırakın gaza basıp gidiyor. Olsun, o da bir gün yaya olur yanlışının farkına varır.

Bazı esnaf kardeşlerimiz kolilerle gelen malını itina ile rafa yerleştirdikten sonra o  boşalan kolileri gelişi güzel caddenin bir kenarına atmasa  caddenin o güzel görüntüsünü bozmasa. Esnaf kardeş demek ki  dükkan beni cadde ise Belediye’yi ilgilendiriyor. Peki kardeşim o caddeyi  Belediye mi sen mi kirletiyorsun? Sevgili esnaf kardeşim dükkanının içini ve de dükkan önündeki kaldırımı nasıl arzu ederek süpürüyor temizliyorsan, o kolileri de dışarıya atmayacaksın.

 

Şu bağlar bayırındaki yılanlı parkının kimin ve de ne durumda olduğunu hala öğrenemedim. Oysa belediyemizin basın ve halkla müdürlüğü olsa basında  Lüleburgaz Belediyesini ilgilendiren yazıları takip edip bir okusa cevap anında gelirdi. Demek ki burası hala belediyemizin insiyatifi içerisine girmedi. Girse cevap gelirdi.   

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 14:05 tarihinde yazdırılmıştır.