“Darbe’nin Sivil Ayağı Kim?” Hadi Beraber Arayalım

Yazar -

“Darbe’nin Sivil Ayağı Kim?” Hadi Beraber Arayalım  

15 Temmuz tarihinde bir kısım ağızlardan duyduğum soru budur. “Darbe’nin sivil ayağı kim? Mutlaka bulunmalıdır.” Doğrudur. Darbe’nin mutlaka birde sivil ayağı vardır. “Kim Cumhurbaşkanı olacaktı, kim Başbakan olacaktı?” mutlaka bunlarında tespit edilmesi ve cezalandırılması şarttır. “Sivil ayağı kimlerdir?” hadi hep beraber arayalım.

Önce şuradan başlayalım. “Kimler olamaz?” Bir kere Tayyip Erdoğan olamaz çünkü darbe zaten ona yapılmıştır. Neden kendi, iktidarını yıksın, tehlikeye atsın ki? Devlet Bahçeli’de olmaz. Çünkü birincisi darbecilere karşı ilk dakikasından itibaren karşı çıkmıştır. Ayrıca darbeci FETÖ onun partisiyle çok uğraşmış, ele geçirmek içinde yapmadıklarını bırakmamışlardır.

Peki, kimdir o zaman? Mesela darbeden önce FETÖ’nün iftiralarını yayanlar, birde darbeden sonra FETÖ’yü aklamaya çalışanlar olabilir. Darbeye “Kontrollü Darbe, Tiyatro” diyenler tamda FETÖ’nün istediği gibi konuşanlar darbenin sivil ve siyasi ayağı olabilir. Mesela hükümet FETÖ’nün okullarını ve dershanelerini kapatırken karşı çıkanlar, mecliste ateşli konuşmalarla o dershaneleri savunanlar olabilir. Başka? FETÖ’nün gazete ve televizyonları kapatırken önlerinde toplanıp şamata ve gösteri yapanlar olabilir. Dahası? FETÖ’nün kumpasıyla Adana’da MİT Tırlarını durdurup sonrada onu gazetelerde ifşa edip “Türkiye’yi uşağı oldukları emperyalistlere jurnal edenler” olabilir. Başka? Hükümetin FETÖ’cü hainleri cezalandırmak için çıkardığı olağan üstü hal kanununa (OHAL) karşı çıkanlar (FETÖ, darbesine değil de OHAL’e darbe diyenler) olabilir. Darbe sırasında ölen şehit yakınlarına ve yaralananlara yapılan yardımlara karşı çıkan siyasetçiler, olabilir. Dahası? Darbeci hainlere verilen cezalara itiraz edenler olabilir biliyor musunuz? Darbe gecesi Atatürk Havaalanı’nda darbeci tankların yol verip selam durduğu siyasetçi kimse, tam da darbenin sivil ve siyasetçi ayağı odur. Dahası da darbeci FETÖ HANGİ SİYASETÇİYİ KASET OPERASYONUYLA İS BAŞINA GETİRDİYSE? işte odur. Daha kaç şahit, kaç delil arayacağız arkadaş? Darbenin silahlı eşkıyaları fellik fellik öldürmek için Tayyip Erdoğan’ı ararlarken, Kılıçdaroğlu’na selam duruyorlar. Bundan ala delil olur mu? Gidiyor, Bakırköy Belediye reisinin evinde heyecan ve ümitle sonucu bekliyor. (alında kaçan mı?) sonucu belli olmasından sonra da “karşıyız” diye beyanat veriyor. “otellerde yer yoktu ondan oradaydım” diyor. Sen bunları külahıma anlat. Bir ana muhalefet lideri İstanbul’a gelecekte onun kalacağı otel önceden belli olmayacak, hadi canım sende. Bir de bayanımız var. O bu işin neresinde acaba? Bilmemde bildiklerimiz, FETÖ onun MHP’nin başına geçmesini çok istiyordu. Ağızında da “başbakan olacağım, yurtta sulh” gibi kelimeler vardı, neye alamettir siz düşünün. Bir de FETÖ’cüler CHP ve İYİ Parti’yi çok seviyorlar. Seçimlerde gördük. Şimdi anladık mı darbenin siyasi ayağı kimlermiş? Peki, CHP ve ötekiler neden bağırıyorlar? Suçlular ya anlaşılmasın diye. “Gece öldürdüğü mevtanın başında en çok feryat eden katil” gibi. Saygılarımla.

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 02:14 tarihinde yazdırılmıştır.