Lüleburgaz daha yeşil olmalı

Yazar - Ertan Bayer

Lüleburgaz daha yeşil olmalı  

 

Lüleburgaz bu yaz sıcak havadan nefes alamıyor. Hava sıcaklıkları kent merkezini adeta kasıp kavuruyor. Oysa ağaçlar hava sıcaklıklarını 10 ila 15 derece düşürüyor. Lüleburgaz’ın bu kadar sıcak olmasının nedeni ağaçlandırma hızının betonlaşma hızı kadar olmamasıdır.

 

Bu nedenle Lüleburgaz Belediyesi, Lüleburgaz Belediye Meclisi Lüleburgaz’ı daha yeşil nasıl yapabilir diye düşünmelidir. Lüleburgaz’da kaldırımlara dikilen ağaçlar vatandaşlarını yürümelerine engel olmayacak şekilde yol kenarlarına yapılmalı, her apartmanın çevresine daire sayısı kadar ağaç dikilmelidir.

 

Lüleburgaz’da mahalleler konut alanlarının en az yüzde 30’u kadar yeşil alana sahip olacak şekilde planlanmalıdır. Yeşil alanı olan parkla en az iki katı fazlasına çıkartılmalıdır.

 

Lüleburgaz’ın daha da yeşillendirilmesi çalışması belediye ile de sınırlı kalmamalı bunu İl Genel Meclisi de, İlçe Milli Eğitim de bunu kendisine en büyük ödev olarak kabul etmelidir. Bizler ancak o zaman yaşamaktan mutlu olacağımız bir kenti yaratabiliriz.

 

Kalın sağlıcakla…

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 26 Nisan 2024, 17:55 tarihinde yazdırılmıştır.