Cumhur İttifakı niye fark yedi?

Yazar - Ertan Bayer

Cumhur İttifakı niye fark yedi?  

 Türkiye genelinde 31 Mart 2019 tarihinde Mahalli İdareler Seçimleri yapılmıştı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini de  13 bin 500 oyla Ekrem İmamoğlu kazanmıştı.

 

Bu seçim eşit şartlarda yapılmamıştı. Tarafsız kalması gereken Cumhurbaşkanı, Genel Başkanı olduğu partisinin adayına maddi manevi tüm imkanları sağlarken Ekrem İmamoğlu sadece gönüllü bağışlarla çalışmasını sürdürüyordu.

 

Bunun yanında kabinenin tüm bakanları da AKP’nin adayı Binali Yıldırım için çalıştı. Bunların dışında da başta Cumhurbaşkanı, İçişleri Bakanı, Cumhur İttifakı üyeleri rakipleri için “İllet, zillet, terörist, PKK’lı, FETÖ’cü” Dedi. Tüm bu kara propagandaya rağmen Ekrem İmamoğlu 13 bin 500 oyla seçimi kazanmıştı.

 

Bu kez de demokrasi çiğnendi. Aynı zarf içinde 3 sonuç değiştirilmezken sadece kaybettikleri İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde   hile olduğunu iddia ederek yeniden seçim istediler.  Ramazan Ayı’nın ilk gününde kul hakkı yediler.  YSK’da bu baskıya dayanamayıp 23 Haziran’da yeniden seçim yapılmasına karar verdi.

 

Ekrem İmamoğlu’nun kazandığı seçim elinden alınmıştı. Parti ayrımı yapmadan vicdanı olan herkes bu kararın yanlış olduğunu söyledi. Sandığa öyle gitti. Cumhur İttifakı eşit olmayan seçim propagandasını tehditlerle, iftiralarla çok kötü bir hale getirdi.

 

O kadar ileriye gidildi ki Kürt vatandaşların oyu alınsın diye PKK’lı terörist başının “Kürtler Cumhur ittifakına destek vermelidir” şeklindeki mektubu bile TV’ler de okutuldu.

 

HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın suçlu olduğundan değil APO’yu dinlemediğinden dolayı hapse atıldığı bile itiraf edildi.  İşte bu yapılanları gören, Cumhuriyet ve Atatürk Aşığı vatandaşlar sandığa giderek 800 bin farkı getirdi.

 

Bu ülkenin Cumhuriyetten yana olan vatandaşları,  seçimleri savaşa dönüştürenler Cumhur İttifakı öğelerine verdikleri oylarla; “Biz rakibiz. Terörist, illet, zillet değiliz.  Seçim çalışması rakibi ötekileştirerek olmaz.  Adam gibi ülkeyi yönet.  Sana verilen görevi yap. Belediye Başkanlığı seçimlerine karışma. Eğer karışırsan sırası gelince seni de değiştiririz” dedi.

 

800 bin fark böyle geldi.

 

Halkı ötekileştirenlerin, bu  hatalarını görüp  düzeltmesi dileğiyle kalın sağlıcakla…

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 26 Nisan 2024, 15:31 tarihinde yazdırılmıştır.