İstanbul yaptı, Lüleburgaz neden yapmasın?

Yazar - Ertan Bayer

İstanbul yaptı, Lüleburgaz neden yapmasın?  

Türkiye genelinde 2016’da başlayan ekonomik kriz Lüleburgaz’da da vatandaşları kötü etkiliyor.  Türkiye genelinde yapılan   ekonomik krizle mücadeleye yerel yönetimlerin de katkı sunması lazım.

Örneğin Lüleburgaz’da su ücretleri çok pahalı. Normal ev abonelerini geçtik. Dükkanların aboneleri daha da pahalı. Pahalı olan su faturasına “Katı Atık Bedeli” ve “Atık Su Bedeli”  de eklendiğinden bu fiyatlar daha çok artıyor.

Bunun yanında 2014 yılında uygulamaya konan dışarıya masa ve sandalye koyma kiralarının yüksekliği ve ödemesinin peşin istenmesi de Lüleburgazlı esnafı mağdur eden bir diğer uygulama.

Peki Lüleburgaz Belediyesi bunu çözebilir mi ?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı 31 Mart’ta  Millet İttifakı’nın adayı CHP’li Ekrem İmamoğlu kazanmıştı.

Öğrenci Akbili’nin 85 TL’den 40 TL’ye indirilmesini, Su indirimini, Sadece Dini Bayramlar da değil resmi bayramlarda da ulaşımın ücretsiz olmasını İstanbul’da 18 gün Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Ekrem İmamoğlu yapmıştı.

Lüleburgaz’da CHP’li bir belediye olduğuna göre Lüleburgaz Belediyesi’nin de bu iki sorunu çözeceğini ve Lüleburgaz esnafını rahatlatacağını umuyoruz.   Aksini düşünmek bile istemiyoruz.  İstanbul yaptı, Lüleburgaz neden yapmasın? diyoruz.

 

X                  x                          x

 

Dünya’nın gözü İstanbul’da olacak

23 Haziran 2019 Pazar günü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi var. Şu an mazbatası elinden alınan Millet İttifakı’nın adayı CHP’li Ekrem İmamoğlu seçimi kazanacak  gibi görünüyor.  Ama sandıktan ne çıkar belli olmaz.  Kazanan Binali Yıldırım olursa fark 50’binden fazla olmaz. Kazanan Ekrem İmamoğlu olursa fark 100 bin ile 200 bin oy arasında olur.

Ama umudumuz israf eden, usulsüz  harcama yapanlar değil halkın parasını halkı için harcayacak adayın kazanması.

Lüleburgaz’da, İstanbul’da, Türkiye’de ve Dünya’da her şeyin çok güzel olması dileğiyle kalın sağlıcakla…

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 26 Nisan 2024, 01:15 tarihinde yazdırılmıştır.