Türkiye, İstanbul seçimlerine kilitlendi

Yazar - Ertan Bayer

Türkiye, İstanbul seçimlerine kilitlendi Türkiye Geneli’nde 31Mart 2019 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Seçimleri’nde Türkiye genelinde bir çok Belediye Başkanı değişmişti. Bu değişimlerin yaşandığı iller arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı gibi yerler de vardı.

İstanbul’da ilçelerdeki seçimler iptal edilmezken Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri Sandık Başkanları Ataması’nda sıkıntı oldu iddiası ile iptal edilmiş ve 23 Haziran da yeniden yapılmasına karar verilmişti.

 Ancak Türkiye’nin yarısından fazlası burada Ekrem İmamoğlu’nun hakkının yenildiğini  yüksek sesle söylemeye başladı. 31 Mart’ta Ekrem İmamoğlu’na oy vermeyenler bile şimdi Ekrem İmamoğlu’na oy vereceğini söylüyor. Bu seçimler şimdi tüm Türkiye’nin gündemini belirledi. Lüleburgaz’da da konuşulan her 10 sohbetten 5’i İstanbul seçimleri ve Ekrem İmamoğlu oldu. 

Şimdi vatandaşlar 23 Haziran 2019 tarihinde yapılacak olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine kilitlendi.  23 Haziran’dan sonra Türkiye bambaşka bir ülke olabilir. Belki de iktidar ve ülkeyi yönetenler biraz kendine çeki düzen verip israflarını kısabilir.

 Devlet yöneticilerinin israf etmediği, halkı borç içerisinde yüzmeyen bir Türkiye Cumhuriyeti dileğiyle kalın sağlıcakla…

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 26 Nisan 2024, 16:43 tarihinde yazdırılmıştır.