Devlet büyükleri birleştirici dil kullanmalı

Yazar - Ertan Bayer

Devlet büyükleri birleştirici dil kullanmalı  

İslam alemi için kutsal olan Ramazan Ayı’nı geride bırakıyoruz. Ramazan Bayramı’na gireceğiz. Büyüklerimiz bizlere  “Ramazan Bayramı’nda küskünler barışır, ihtiyaç sahipleri giydirilir, eksiklikleri giderilir, çocuklar sevindirilir, yaşlılar ziyaret edilir. İnsanlar birbirlerine güzel sözlerle hitap eder.” Derdi.

 

Şimdi bakıyoruz da devleti yönetenler kendi gibi düşünmeyen kişilere demediğini bırakmıyor.

İllet-zillet, hırsız, terörist, vatan haini ağzına ne gelirse. Devleti yöneten kişilere yakışmayan sözler sarf ediyorlar.

 

Bu sözler devlet büyüklerinin ağzına yakışmaz. Siyasilerin ağzına da yakışmaz Sen hem Devletin Beka’sından bahsedeceksin hem de kendi halkını dışlayacaksın, ayrıştıracaksın. Bu söylediğin sözle yaptığın işin birbirine uymadığını gösterir.

 

Devlet büyükleri halkın örnek aldığı kişilerdir. Devlet büyükleri halka ve birbirine iyi davranırsa, halkta iyi davranır. Kötü davranırsa halk daha beterini yapar.

 

Bu nedenle diyoruz ki devlet büyükleri ve siyasiler hiç olmazsa kutsal ayda ve Ramazan Bayramı üzeri bu bölücü dili bıraksın. Halkı ayrıştıracağı yerde birleştirsin. Türk Milleti ancak o zaman güçlü olur.

 

Ramazan Bayramınız kutlu olsun. Kalın sağlıcakla….

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 26 Nisan 2024, 08:24 tarihinde yazdırılmıştır.