19.05 GALATASARAY ŞAMPİYON

Yazar - Metin Dikener

19.05 GALATASARAY ŞAMPİYON  

Sevgili spor severler Galatasaray saha ve seyirci avantajı ile oynadığı ve de galip gelen takımın süper ligin şampiyonu olacağı maçı kazanarak şampiyon oldu.

OLAY haberde yıllarca süper ligimiz maçlarına yorum yapıyorum. Bu yazılarımız büyük bir kitle tarafından okunuyor. Ne güzel ki bir spor yazarının futboldan gelmesi,  yaşanan olumlu veya olumsuz olayları yerinde ve çok doğru yorumlaması ve okurlarında  futbol bilgisine saygılı olması bunun sonucudur.

Ben Galatasaray’ın Beşiktaş takımını yendiği maçtan sonra Galatasaray’ın süper ligin şampiyonu olduğunu yazarak tebrik ettim. Başakşehirspor’u ise her oynadığı maçtan sonra tenkit ettim. Şu süper ligte bu futbol şekli ile hiç bir takımı yenemezsiniz dedim. Başakşehirspor gole gitmesini bilmeyen, kısa paslarla dikine değil bol bol yan paslar yapan, gol yolarında etkili olamayan bir takım. Siz yeşil sahaların değil halı sahaların futbolunu oynuyorsunuz. Oysa Galatasaray, Türkiye’de en etkili çabuk ve seri futbol oynayarak, gole giden bir takım. Hava toplarından neticeyi alabilen, her pozisyonda topa vuran ve de gol yapan klas futbolculara sahip. Bunları görüp doğru bir değerlendirme yaptığımda Rizespor deplasmanına gitmeden evvel Galatasaray’ı süper ligin şampiyonu ilan ettim. Bir de  Teknik Direktör farkı var Abdullah Avcı  çok yetenekli ve de bilgili bir teknik direktör değil. En fazla tenkit ettiğim bir hoca.

Fatih Terim’e çok kızar, takımını en iyi şekilde yönettiği içinde taktir ederim. Galatasaray defansından topla beraber iyi çıkan her iki kenarı fevkalade kullanan  birbirlerine şut pozisyonu hazırlayan ve yakaladığını gol yapan bir takım. Muslera gibi mükemmel bir kalecileri var. Defans hatasız oynuyor. Belhanda Feghouli gibi oyunu yönlendiren, Enyekuru gibi iyi top götüren her yakaladığını gol yapabilen, Diagne gibi hava toplarında gol yapan, atan-attıran Selçuk ve Ndiaye gibi orta sahada oyun kuran bir takımı şampiyonluğa götüren futbolcular…

Ben Galatasaray takımına gönül verenleri  bir kere daha şampiyonluğu görenleri candan kutluyor, tebrik ediyorum.  

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 25 Nisan 2024, 01:53 tarihinde yazdırılmıştır.