Köylü pazarı yaygınlaştırılmalı

Yazar - Ertan Bayer

Köylü pazarı yaygınlaştırılmalı  

Ülkemizde Mart 2018 yılında başlayan ekonomik kriz 24 Haziran 2018 seçimlerinin yaptırdı. Bu seçimlerden önce mevcut Cumhurbaşkanı kazanınca ekonominin düzeleceği iddia ediliyordu. Ancak tersi oldu. Ekonomi daha da bozuldu.

 

Ekonomik kriz sadece dövizi yükseltmedi. Gıda fiyatlarında da artış yaşandı.  Gıda fiyatlarında ki artışlardan en fazla Ankara ve İstanbul etkilendi. Bu iki kente kurulan tanzim atışları vatandaşları daha da mağdur etti. Seçime yönelik yatırım olmadığı için devamı da gelmedi.

 

Gıda fiyatları İzmir ve Eskişehir’de ise pek artmadı.  Bu illere dikkat ettiğimizde AKP’nin yönettiği Ankara’da İstanbul’da üretici köylü ön plana çıkacağına aracılar ön plana çıkmıştı. Fiyatların artması da bundandı.

 

İzmir ve Eskişehir’in CHP’li belediyeleri bölgelerinde bulunan üretici köylü vatanların ürünlerini direk olarak halka buluşturmaları için özel alanlar hazırlamışlar ve düşük kira ile üretici köylüyle vermişlerdi. Bu sayede aracı olmadığı için Gıda fiyatları İzmir ve Eskişehir’de vatandaşları mağdur etmedi.

 

Şimdi gelelim Lüleburgaz’a. Bu bölgemizde özellikle Lüleburgaz’ın kuzeyinde domatesi biberi, salatası, patlıcanı karpuzu, yeşil fasulyesi temiz ve güzel olan Kavakdere, Çeşmekolu, Kaynarca, Ataköy, Ceylanköy, Hamzabey, Eskitaşlı, Turgutbey, Karaağaç, Üsküp, Evciler, Poyralı gibi köylerden Lüleburgaz’a gelen vatanlaş bunları pazarda ve yer bulabildikleri yerlerde satıyorlar.

 

Ancak vatandaşlarımız yinede bu köylülere ulaşmakta sıkıntı çekiyorlar. Lüleburgaz Belediyesi ile Lüleburgaz Kaymakamlığı el ele vererek E-5’in Kuzey tarafında  bulunan eski Lüleburgaz’da, E 5’in güneyinde bulunan Yeni Lüleburgaz’da da haftanın belli günlerinde vatandaşlar ile köylü üreticilerimizin buluşmasını sağlayacak ÜRETİCİ KÖYLÜ PAZARI kurmalı.

 

Bu sayede iki kurum Lüleburgaz halkına ekonomik olarak büyük bir katkı sağlamış olur.  Ve bu hizmetten dar gelirli vatandaşlarımızda faydalanmış olur.

 

Kalın sağlıcakla…

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 26 Nisan 2024, 19:54 tarihinde yazdırılmıştır.